Tammikuun kenties suurin siirtosaaga saatiin tänään, kansainvälisen siirtoikkunan viimeisenä päivänä päätökseen.

Aiemmin tänään Arsenal tiedotti, että se on hankkinut gabonilaiskärki Pierre-Emerick Aubameyangin Borussia Dortmundista seuran ennätyssummalla. Sky Sportsin tietojen mukaan Arsenal maksoi Bundesliigan viime kauden maalikuninkaasta 65 miljoonaa euroa, joka on lontoolaisseuran uusi siirtoennätys (lue lisää).

Hetki sitten varmistui myös, että Dortmund on löytänyt Aubameyangille korvaajan: Chelsean belgialaishyökkääjä Michy Batshuayin, joka siirtyy Saksaan lainalle loppukauden ajaksi.

Batshuayi, 24, siirtyi Chelseaan kesällä 2016 suurin odotuksin Ranskan pääsarjan Marseillesta, mutta hän on jäänyt molemmilla Englannin kausillaan kakkoshyökkääjän rooliin – ensin Diego Costan ja tällä kaudella Álvaro Moratan taakse.

Tällä kaudella hän pääsi pelaamaan Valioliigassa 12 ottelua, joissa hän iski kaksi osumaa. Batshuayi kertoikin Dortmundin tiedotteessa, että hän haluaa ”pelata ja tehdä niin paljon maaleja kuin mahdollista”, jotta pääsee ensi kesän MM-kisoihin Belgian joukkueeseen

Borussia Dortmund

@BVB
🤝 BVB leiht Michy #Batshuayi bis Saisonende vom @ChelseaFC aus!

Alle Infos: bvb.de/ger/News/Ueber…

Batshuayin lainapesti tarkoitti myös sitä, että Chelsea tarvitsee uuden hyökkääjän riveihinsä. Hätä apuun löytyi kuitenkin läheltä, sillä Chelsea hankki Arsenalin ranskalaishyökkääjän Olivier Giroud’n vuoden 2019 kesään asti ulottuvalla sopimuksella.

Giroud, 31, liittyi Arsenaliin vuonna 2012 kotimaansa Montpellieristä. Hän pelasi Arsenalin kanssa 253 virallista ottelua, joissa hän iski yhteensä 105 maalia.

– Chelsea on yksi Valioliigan isoimmista seuroista. He ovat voittaneet kenties eniten palkintoja viimeisen kuuden tai seitsemän vuoden aikana. Tämä on massiivinen seura, ja olen ylpeä, kun saan liittyä Chelseaan. Odotan innolla pelaamista heidän kanssaan, hehkutti Giroud seuran tiedotteessa.

– Olivier on osoittanut osaamisensa huipputasolla, ja me olemme tyytyväisiä, kun saamme kutsua häntä Chelsean pelaajaksi. Hän on tehnyt tasaiseen tahtiin maaleja läpi uransa ja hän on tottunut hyvin englantilaiseen jalkapalloon ja Valioliigaan. Olemme varmoja, että hän tulee olemaan loistava hankinta, iloitsi Chelsean johtaja Marina Granovskaia.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Chelsea Football Club has today completed the signing of Olivier Giroud from Arsenal.

Full story 👉 che.lc/Giroud

#GiroudIsBlue

Uutista päivitetään.