Teemu Pukin ja Paulus Arajuuren Brøndby IF pelasi Tanskan Superliigassa erinomaisen vahvan syyskauden. Joukkue hävisi vain kaksi ottelua ja taistelee tiukasti sarjan mestaruudesta. Brøndby talvehtii sarjan kakkosena, pisteen Midtjyllandin perässä.

Vaikka joukkueella kulkikin, ei henkilökohtaisten onnistumisten määrä Teemu Pukkia täysin tyydyttänyt. Kaudella 2016-2017 Pukki takoi Brøndbylle kaikkien kilpailujen 46 ottelussa yhteensä 29 maalia ja antoi kymmenen maalisyöttöä. Tämän kauden 23 ottelussa teholukemat ovat hieman laskeneet, sillä kasassa on nyt kahdeksan maalia ja neljä syöttöä.

– Aloitin hyvin, mutta sitten tasoni putosi rajusti. Minulla oli pari vaikeaa kuukautta, mutta loppusyksystä palasin taas raiteille. Lähdin lomalle hyvillä mielin, vaikka syksy olikin henkilökohtaisesti lievä pettymys, suomalaishyökkääjä kertoi 3point.dk –sivustolle.

– Joukkueena meillä kulki todella hyvin, mutta henkilökohtaisesti pystyn vielä paljon parempaan. Minulla oli joitain maalipaikkoja, joita en hyödyntänyt. Minun oli vaikeaa päästä omalle tasolleni, mutta sitten tein joitain maaleja. Se auttoi heti, Pukki kertoo maalinsylkijän tehtävän vaikeuksista.

Pukin syksyn kohokohta oli 19. marraskuuta pelattu kotiottelu Nordsjaellandia vastaan. Brøndby voitti pelin 4-2 ja suomalainen viimeisteli hattutempun.

 

– Se oli minulle tärkeä peli. Olin tehnyt Helsingøriä vastaan onnekkaan maalin, mutta Nordsjaellandia vastaan maaleja tuli ja olin vireessä. Hattutemppuja ei tehdä turhan usein. Ensimmäinen maalini vapautti minut, ja siitä oli helppo jatkaa.

Brøndbyn kevätkausi alkaa 4.2. pelattavalla Tanskan cupin puolivälieräottelulla FC Kööpenhaminaa vastaan. Kevääseen joukkue valmistautuu leireilemällä lämpimässä Dubaissa.

– Nyt täytyy päästä hyvään kuntoon ja treenata kovaa. Dubaissa voimme nauttia säästä ja harjoitella hyvin. Minä uskon hyvään kevääseen.

Hyvin Pukilla pyyhkii myös kentän ulkopuolella, sillä miehestä tuli joulukuussa pienen Olivia-tyttären isä.

– Tämä oli paras lomani ikinä. Ensimmäisellä viikolla odotimme vauvaa, joka syntyikin 16. joulukuuta. Olimme Suomessa ja nautimme ajasta perheen kanssa.

– Olen auttanut tyttöystävääni mahdollisimman paljon. Nyt kun olemme palanneet harjoituksiin, en voi tehdä niin paljoa, mutta odotan innolla, että pääsen kotiin viettämään aikaa heidän kanssaan, Pukki sanoo.