Eintracht Frankfurtin ja Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky on valittu Suomen parhaaksi jalkapalloilijaksi vuonna 2017. Valinnan suorittivat urheilutoimittajien liittoon kuuluvat.

Valintaa voidaan pitää odotettuna. Hradecky on Bundesliigan parhaimpia maalivahteja ja hänet on valittu muun muassa saksalaisen futisraamattu Kickerin listauksessa Bundesliigan toiseksi parhaimmaksi maalivahdiksi. Hradeckya paremmaksi valittiin vain RB leipzigin unkarilaismaalivahti Péter Gulácsi.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

Hradecky on tällä kaudella pelannut Eintrachtin kaikki ottelut. Jo se itsessään on kova suoritus ja osoitus luottamuksesta. Bundesliigassa Hradecky on pitänyt 18 ottelussa maalin puhtaana kolmesti.

Suomen A-maajoukkueessa Hradecky on ollut joukkueen selkäranka jo useamman vuoden ajan. Tällä hetkellä Hradeckyn markkina-arvo Transermarktin mukaan on myös suomalaisista jalkapalloilijoista korkein, 4,5 miljoonaa euroa.

Hradecky on ollut myös siirtohuhujen kohteena, mutta ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että suomalaisvahti pelaa kuluvan kauden loppuun saakka Eintrachtissa, jonka jälkeen hän on vapaa siirtymään ensi kesänä uuteen seuraan. Hradeckyn sopimus Eintracht Frankfurtin kanssa päättyy ensi kesänä.