Brasilialainen taikuri Ronaldinho Gaúcho lopettaa pelaajauransa. 37-vuotias Ronaldinho oli 2000-luvulla yksi jalkapallokenttien parhaista pelaajista.

Muun muassa FC Barcelonaa, AC Milania sekä Paris Saint-Germainia edustanut Ronaldinho oli viihdyttävä pelaaja kentällä. Äärettömän korkea taitotaso näkyi otteissa kentällä ja pelaaminen oli suorastaan kuin tanssia pallon kanssa.

– Hän ei halua enää pelata ammattilaisena. Vielä ei ole sovittu jäähyväispeliä, mutta olen varma, että teemme sellaisen MM-turnauksen jälkeen, Ronaldinhon veli Assis sanoi UOL Esportelle.

Ronaldinho voitti urallaan seurajoukkueissa Espanjan mestaruuden kahdesti, Italian mestaruuden kerran sekä Mestarien liigan kerran. Brasilian maajoukkueessa Ronaldinho juhli maailmanmestaruutta vuonna 2002 sekä Etelä-Amerikan mestaruutta vuonna 1999. Lisäksi Ronaldinho valittiin vuonna 2005 maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Upea ura jatkui vielä Etelä-Amerikassa viime vuosina. Ronaldinho pelasi edellisen kerran vuonna 2015 Fluminesessa Brasilian pääsarjaa. Nykyisin hän työskentelee Barcelonan lähettiläänä.

Lähde: Marca