Arsenalin managerin Arsène Wengerin mukaan Manchester Cityn käskyttäjä Pep Guardiola halusi pelata hänen alaisuudessa peliurallaan.

Guardiola, 47, vietti lähes kaksi vuosikymmentä kasvattajaseurassaan Barcelonassa, kunnes hän siirtyi italialaiseen Bresciaan vuonna 2001. Myöhemmin urallaan hän pelasi myös Qatarissa ja Meksikossa.

Valmentajan työnsä Guardiola aloitti pian pian peliuransa jälkeen.

Wenger kertoi beIN Sportsille, että Guardiola oli kiinnostunut siirtymään eräässä vaiheessa Lontooseen pelaamaan.

– Puhuin hänelle muutaman kerran, ja eräänä päivänä hän tuli kotiini, koska hän halusi pelata Arsenalissa, sanoi Wenger.

Nykyään Guardiola ja Wenger ovat kilpakumppaneita ja vihollisia Valioliigassa. Arsenal-luotsi kertoi ihailevansa Guardiolan saavutuksia valmentajana.

– Mielestäni hän on pärjännyt paljon paremmin kuin minä ja hän tietää oikein hyvin, mitä tehdä. Hänellä on ollut erinomaisia joukkueita ja hän on valmentanut niitä todella hyvin.

– Kunnioitan hänen tekemistään, koska hänellä on selvä näkemys pelistä. Hänellä on positiivinen asenne ja filosofia. Minä kunnioitan häntä yhtä paljon häviöiden ja voittojen jälkeen, koska uskon, että ihmiset voivat vaikuttaa peliin. On erittäin tärkeää omata positiivinen asenne peliä kohtaan.