Bayern-luotsi Jupp Heynckes: Kokoonpanomme nyt vahvempi kuin triplakaudella

© Kuva: Getty Images

Kun konkarivalmentaja Jupp Heynckes vetäytyi kesällä 2013 aktiivitöistä, teki hän sen jalkapallomaailman huipulla. Bayern München voitti kaudella 2012-2013 triplan juhlien saman kauden päätteeksi Bundesliigan, Saksan Cupin ja Mestarien liigan voittoa.

Heynckes valittiin ansaitusti vuoden 2013 FIFA:n parhaaksi valmentajaksi. Sen jälkeen miehen annettiin nauttia eläkepäivistään, kunnes täksi kaudeksi Heynckes hälytettiin takaisin Bayerniin. Kausi oli alkanut kehnosti Carlo Ancelottin komennossa, mutta ”palomies” Heynckesin johdolla kytevät palot on sammutettu ja Bayern on saavuttanut 23 ottelustaan 20 voittoa ja kaksi tasapeliä.

Bayern johtaa Bundesliigaa tällä hetkellä jo ylivoimaisella 20 pisteen erolla. Vaikka mestaruusmarssi Saksassa onkin vakuuttava, ei Baijerin ylpeys kuulu Mestarien liigassa suurimpiin voittajasuosikeihin. Ei, vaikka Heynckesin mielestä joukkueen kokoonpano on nyt vahvempi kuin viisi vuotta sitten triplakaudella.

– Luulen, että meidän kokoonpanomme on nyt merkittävästi parempi kuin kaudella 2012-2013. Meillä on enemmän vaihtoehtoja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että voittaisimme tällä kaudella taas Mestarien liigan. Kilpailijat ovat paljon, paljon vahvempia kuin silloin, 72-vuotias Heynckes toteaa Bildin haastattelussa.

– Kilpailutilanne on täysin muuttunut, sillä viime vuosien aikana viisi englantilaista joukkuetta on sijoittanut pelaajiin yhteensä ehkä kolme miljardia euroa.

Samassa yhteydessä Heynckesiltä herui massiivisia kehuja 28-vuotiaalle seuralegendalle Thomas Müllerille.

– Thomas ei ole ainoastaan tärkeä palanen joukkuetta, vaan hän on myös kapteeni ja sympaattinen hahmo, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. En pidä lainkaan mahdollisena vaihtoehtoa, etten valitsisi Thomas Mülleriä joukkueeseeni. Samanlaista pelaajatyyppiä ei löydy koko Euroopasta.

– Thomas Müller on osa Bayern Müncheniä. Hän ei ole vain johtava pelaaja, vaan myös henkilö, johon koko seutu voi samaistua. Tämä on hänen kotinsa, ja tämä seura hänen seuransa. En pysty ikinä kuvittelemaankaan, että Thomas Müller lähtisi FC Bayernista, Heynckes julistaa.

Lähde: Augsburger Allgemeine