Berat Sadik jälleen maalinteossa – yksi uran tehokkaimmista kausista meneillään

© Kuva: Juha Tamminen

31-vuotias suomalaishyökkääjä Berat Sadik onnistui sunnuntaina jälleen maalinteossa, kun hänen seuransa Doxa Katokopias kaatoi Kyproksen liigassa vieraskentällä Omonian maalein 3-1. Sadikin maali oli Doxan 2-0 -johtomaali, ja se syntyi näyttävällä chipillä pelin 48. minuutilla. Kaksi minuuttia myöhemmin hyökkääjälle nostettiin hänen kauden neljäs varoituksensa.

Voitto oli Doxalta melkoinen sisunosoitus, sillä joukkue pelasi yhden miehen vajaalla 52. peliminuutista lähtien Marios Poutziourisin lennettyä suoralla punaisella suihkuun.

Sadik on nyt yhdeksällä tekemällään maalilla sarjan maalitilastossa seitsemäntenä. Tehojen valossa kausi on jo nyt yksi Sadikin uran parhaista. Parempiin maalisaldoihin hän on yltänyt vain kaudella 2014-2015, jolloin hän teki Sveitsin pääsarjan Thunissa 12 maalia, sekä kaudella 2011, jolloin HJK:ssa syntyi 15 veikkausliigamaalia.

Sadikin yhdeksän Doxa-maalia ovat syntyneet 20 sarjaottelussa. Ottelumäärään suhteutettuna maalitahti on kovin sitten hienojen HJK-kausien 2011 ja 2012.

Tilastojen lähteenä on Transfermarkt.