Vuonna 2016 FC Midtjylland hankki Euroopan huippuseuroissa pelanneen hollantilaistähden, Rafael van der Vaartin. Odotukset olivat korkealla, mutta peliesitykset eivät ole olleet odotusten tasolla.

Van der Vaart, 35, pelasi vasta ensimmäiset minuutit tällä kaudella FC Kööpenhaminaa vastaan viime sunnuntaina. Mies vaihdettiin 90. minuutilla kentälle. Huuhkajien kapteeni ja Midtjyllandin keskikenttäpelaaja Tim Sparv ylisti van der Vaartia, vaikka peliaika onkin jäänyt vähäiseksi Tanskassa.

– Van der Vaart on tähti täällä. Hänellä on ollut huikea ura – Real Madrid, Tottenham ja Ajax, todella vakuuttavaa. Hän tekee harjoituksissa temppuja, jotka ovat toiselta planeetalta ja minä todella tarkoitan sitä, Sparv sanoi hollantilaiselle Elf Voetbal -lehdelle.

Van der Vaart on kärsinyt loukkaantumisista, joten jo se on haitannut keskikenttäpelaajan menoa.

– Fyysisesti hän ei ehkä enää ole parhaalla tasollaan, mutta hän näkee yhä tilanteita, joita kukaan muu ei pysty näkemään. Minä todella nautin siitä. Toivon joka päivä harjoituksissa, että olen samassa joukkueessa hänen kanssaan. Silloin tiedän, että harjoitukset onnistuvat, Sparv kehui.

Van der Vaart on pelannut urallaan huippuseuroissa muun muassa Bundesliigaa, La Ligaa sekä Valioliigaa. Lisäksi keskikenttäpelaaja kuului pitkään Hollannin A-maajoukkueen avainpelaajiin.