FC Inter on esittänyt Suomen Cupin lohkovaiheessa pirteitä otteita. Kolmen pelatun ottelun jälkeen Inter on E-lohkon piikkipaikalla yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin toisena majaileva IFK Mariehamn.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta on talven aikana ajanut läpi Interille uutta peliryhmitystä ja -tapaa. Inter on talvella pelannut 3-5-2-ryhmityksellä. Viime kaudella Inter-paitaan siirtynyt Mika Ojala on saanut sopeutua hieman uudenlaiseen rooliin. Ojala on pelannut kymppipaikalla, kun hänet aiemmin on nähty laidalla.

– Se wingback ei ole varmaankaan minun rooli tänä vuonna. Onneksi, Ojala vastaa nauraen FC Inter TV:lle ja jatkaa:

– Pelitapa on hieman erilainen, mutta sitä on nyt käyty paljon läpi. Minun roolini tulee olemaan varmaan enemmän keskikentällä. Se on itseasiassa tuonut itselleni aika suuren ”buustin”. Saan olla siellä, missä peli pyörii ja olen koko ajan niin sanotusti ytimessä.

Ojala uskoo, että uusi rooli sopii hänelle hyvin. Ojalan mukaan laitapelaajilta vaaditaan todella kovaa kuntoa, jotta pelitapa voisi toimia.

– Nyt saimme Kenny Mansallyn vasemmalle laidalle ja oikealla laidalla on Varmasen Tatu. Molemmat jaksavat juosta sen 90 minuuttia ja siinä täytyy ollakin sellaiset jätkät, että taktiikka toimisi. Kolme topparia taas auttaa meitä alaspäin. Meille tehtiin viime kaudella hirveästi maaleja, tänä vuonna se tulee olemaan paremmin balanssissa, Ojala sanoi.

Inter onkin ollut vakuuttava puolustussuuntaan cupissa. Turkulaiset ovat päästäneet vain kaksi maalia, joista molemmat tulivat IFK Mariehamnia vastaan. Ojalan mukaan puolustaminen vaatii paljon pelajilta, mutta se on mennyt paljon eteenpäin jo nyt viime kaudesta.

Ojala on edustanut aina Suomessa pelatessaan Interiä. 29-vuotias Ojala on muuttunut vuosien varrella ja nyt hän on joukkueen johtavia pelaajia. Ojalalla on selkeä sapluuna siihen, miten turkulaisseura nostetaan taas kärkikahinoihin. Edelliset kaksi kautta ovat olleet Inter-leirissä selkeitä pettymyksiä.

– Koitan olla esimerkkinä kentällä, jeesata nuoria ja potkia niitä perseelle ja vaatia. Sitä me tarvitsemme, että nostamme vaatimustason niin korkealle ja saamme sen peliin automaattisesti. Siinä meidän pitää yhä parantaa, mutta jos onnistumme siinä, uskon, että meillä on mahdollisuudet menestyä, Ojala totesi.