AC Milanin päävalmentaja Gennaro Gattuso on yllättynyt siitä, miten nopeasti hänen joukkueensa on kehittynyt hänen tultua Rossonerin käskyttäjäksi.

Gattuso otti Milanin komentoonsa marraskuun lopussa Vincenzo Montellan saatua potkut.

Montella onnistui ottamaan viimeisestä yhdeksästä sarjaottelustaan vain kaksi voittoa, vaikka Milan oli vahvistanut rivejään kesällä yli kymmenellä uudella pelaajalla.

Vaikka Gattuson vaikutus ei ollut välitön, on Milan hävinnyt hänen johdollaan vain kolme peliä 17 mahdollisesta, eikä joukkue ole kokenut tappiota missään kilpailussa sitten joulukuun 23. päivän.

Milan on kavunnut Serie A:ssa seitsemänneksi, ja joukkue on päästänyt vain yhden maalin viimeisen kuuden ottelun aikana.

Sunnuntaina milanolaiset kohtaavat Roman Serie A:ssa ja Eurooppa-liigassa sen vastustajaksi arvottiin yksi kilpailun ennakkosuosikeista, Arsenal.

– On elintärkeää, että meillä on joukkue, joka on valmis juoksemaan 90 minuuttia ja valmis sotaan, sillä meillä ei ole varaa virheisiin, sanoi Gattuso FourFourTwon mukaan.

– Tällä hetkellä tunnelma leirissämme on ymmärrettävästi innostunut. Me kohtaamme ensin Roman ja sitten Arsenalin.

– En osannut odottaa, kuinka hyvin tämä joukkue on kasvanut tietyissä asioissa. Kun sanon, että pelaamme joukkueena, ihmiset ajattelevat, että se tarkoittaa vain paljon juoksemista ja toisten auttamista.

– Mutta siihen kuuluu paljon muutakin. Meidän puolustuspelaamisemme on todellakin kehittynyt, ja se on tapahtunut nopeammin kuin odotin. Se saa minut erittäin onnelliseksi.