AC Milan jatkoi tappiotonta putkeaan jo kymmenen ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi sunnuntaina Sampdorian kotonaan maalein 1-0. Pelaajana upean uran Milanissa tehnyt Gennaro Gattuso on onnistunut kääntämään Milanin kauden päävalmentajana.

Gattuso nousi päävalmentajaksi marraskuussa, kun seura antoi potkut Vincenzo Montellalle. Milanin kapteeni Leonardo Bonucci antoi ansaitut kehut Gattusolle.

– Sen jälkeen kun Gattuso tuli, olemme muuttuneet täysin. Joukkue on paremmassa kunnossa ja siitä saamme kiittää häntä (Gattusoa). Olemme ottaneet ison harppauksen ja meidän täytyy jatkaa näin, Bonucci sanoi Mediaset Premiumille.

– Gattuso on antanut meille mentaliteettia, yhteenkuuluvuutta ja nostanut fyysistä kuntoamme, eli oikeastaan kaikkea, mitä meiltä on puuttunut. Emme olleet joukkue ennen häntä, Bonucci jatkoi.

Milan on Serie A:ssa seitsemäntenä tasapisteissä Sampdorian kanssa. Riemuhuutoihin ei vielä ole siinä mielessä varaa, että seitsemäs sija ei vielä oikeuta ensi kaudeksi Euroopan kentille. Milan on myös raivannut tiensä Italian cupin välieriin ja Eurooppa-liigassa Ludogorets kaatui ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausosassa maalein 3-0.

Gattuso on saanut myös Bonuccin pelaamaan paremmin ja keskittymään oikeisiin asioihin.

– Otan vastuulleni osan (alkukauden huonoista tuloksista) ja olen nyt löytänyt itseni. Gattuso auttoi minua siinä, hän otti paljon vastuuta pois minun olkapäiltäni.

Bonucci siirtyi viime kesänä Milaniin Juventuksesta.

– Aluksi olin väärässä ja keskityin liikaa kaikkeen ympärilläni olevaan ja ajattelin, että minun täytyy pelastaa tämä seura, mutta kyse on joukkueesta. Meillä on vielä pitkä matka edessä.

– Hän (Gattuso) on painanut oikeita nappuloita antaen itseluottamuksen meille takaisin. Hän vakuutti meille, että Milan ei voi olla sellainen joukkue, mitä olimme alkukaudella ja hän antoi meille uusia ideoita, Bonucci kertoi.

Lähde: Calcio Mercato