HJK:n keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi on löytänyt jälleen peli-ilon. Viime kausi meni pipariksi loukkaantumisen takia, mutta ”Mosa” osoitti alkukaudesta olevansa yksi Veikkausliigan parhaista keskikenttäpelaajista.

Yaghoubi palasi Suomeen viime kaudeksi ja juhli samantien mestaruutta HJK:n paidassa. Kaudella 2016 Yaghoubi pelasi Kazakstanissa ja Latviassa. Ulkomaanreissut ovat olleet opettavaisia, mutta läpimurto on jäänyt tekemättä. Yaghoubi kertoi HJK:n nettisivuilla karuista kokemuksistaan ulkomailla.

– Kävin treeneissä, kävin syömässä, olin yksin, kävin uudelleen syömässä ja olin taas yksin. Sama toistui joka päivä. Se oli paljon yksinäisyyden sietämistä, aivan eri maailma kuin täällä. Se on raaka maailma, missä kaikki tappelevat ja taistelevat toisiaan vastaan, Yaghoubi avasi.

Silti 23-vuotias keskikenttäpelaaja haluaa vielä palata ulkomaille. Uran tavoitteet ovat selkeät.

– En ole onnistunut siellä (ulkomailla) vielä, mutta opin paljon ja tavoitteeni on edetä ulkomaille ja pysyä siellä.

– HJK:ssa lähellä ovat perhe ja ystävät, elämä on turvallista ja helppoa verrattuna ulkomaille. Olen tosi iloinen, että olen nyt HJK:ssa. Ihmiset täällä ovat auttaneet minua kehittymään monella tapaa, ja tämä on paras paikka Suomessa pelata fudista. Täältä on parhaat mahdollisuudet edetä myös ulkomaille, mies jatkoi.

Yaghoubi nousi viime kaudella myös Huuhkajien mukaan pelaten kahdessa MM-karsintaottelussa Turkkia ja Ukrainaa vastaan. Yaghoubilla on edessään tärkeä kausi. Ehjä ja hyvä kausi HJK:ssa voi hyvinkin avata portit taas ulkomaille.