Harvoin on nähty suomalaisjalkapalloilijoilta sellaista tehopäivää kuin tänään Tanskan Superliigassa. Paulus Arajuuri ja Teemu Pukki panivat kuitenkin hyrskynmyrskyn, kun Brøndby IF rökitti sarjajumbo Helsingøriä peräti maalein 6-1.

Ottelun avausmaali kirjattiin Huuhkajien luottotoppari Arajuurelle jo 7. peliminuutilla. Usein jalkapallossa yksikin maali riittää voittoon, mutta tänään Arajuuren osuma oli vasta lähtölaukaus ilotulitukselle. Maali oli Arajuurelle Brøndbyn paidassa kauden toinen.

3F Superliga

@Superligaen
⚽Mål scoret !
7 min: Paulus Arajuuri, Broendby IF #sldk #biffch

Pelattiin 10. peliminuuttia, kun Hany Mukhtar tuplasi Brøndbyn johdon Teemu Pukin alustuksesta. Taukolukemat 3-0 puolestaan viimeisteli 25. minuutilla puolalainen Kamil Wilczek. Arajuuren toinen tilastomerkintä ensimmäisellä puoliajalla oli varoitus, joka poiki miehelle pelikieltoa seuraavan kierroksen kärkiotteluun Midtjyllandia vastaan.

Pukkikaan ei luonnollisestihan halunnut jäädä näissä bileissä sivuosaan. Sekä 4-0- että 5-0 -maalit merkittiin suomalaiskärjelle (50. ja 54. minuutilla). Ensimmäisessä maalissa Pukki sai niin paljon tilaa, että hän voisi ”avata oman postinumeronsa”. Toisen hän puski sisään kulmapotkusta etutolpalta.

Jesper Simo

@JesperSimo
Teemu Pukki fik så meget plads i forbindelse med 4-0-scoringen, at han kunne ansøge om sit eget postnummer #BIFSJE #sldk

Kaiken kukkuraksi Pukki listautti itselleen vielä illan toisen syöttöpisteensä (ja neljännen tehomerkintänsä), kun Lasse Vigen teki Brøndbyn kuudennen osuman 75. minuutilla. Välissä Felipe Tontini oli sentään ampunut vieraille lohtumaalin.

Brøndby on Superliigassa kakkosena Midtjyllandin jälkeen. Teemu Pukilla on sarjamaaleja koossa nyt kymmenen.