Miko Virtanen teki kuusi vuotta sitten ison ratkaisun lähtiessään perheineen Kangasalalta Liverpooliin. Syynä muuttoon oli liittyminen valioliigaseura Evertonin junioriakatemiaan.

Virtanen oli ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka lähti Suomesta valioliigajoukkueeseen alle teini-ikäisenä. Vaikka Evertonista ei löytynyt pysyvää roolia, aika Englannin kentillä oli Tampereen Pallo-Veikkojen kasvattamalle keskikenttäpelaajalle opettavaista.

– En usko, että kukaan, jolla on hirveä halu tulla huippufutariksi, ei hyväksyisi tuollaista tarjousta. Vaikka luulet, että olet kuinka hyvä pelaaja tahansa, on aina joku, joka on yhtä hyvä tai parempi. Pitää työskennellä kovaa, että tulee paremmaksi. Mikään täällä ei tule ilman yrittämistä, Virtanen sanoi Iltalehden haastattelussa.

Nykyisin 19-vuotias Virtanen pelaa ammattilaisena skotlantilaisessa Aberdeenissa. Tähtäimessä ovat vieläkin isommat ympyrät.

– Seura, missä haluaisin eniten pelata urallani, on Barcelona. Tykkään, miten ne pelaavat, ja uskon, että pystyn pelaamaan samalla tyylillä ja olen sentyylinen pelaaja, Virtanen kertoi haaveistaan.

Lähde: Iltalehti