Barcelonalainen Espanyol löytyi La Ligan sarjataulukosta 25 kierroksen jälkeen vasta sijalta 16. Putoamisviivaan oli toki turvallinen yhdeksän pisteen etumatka, mutta yleisesti ottaen kausi on ollut pahasti alavireinen.

Jotain sellaista Espanyolilla kuitenkin on ylpeiltävänään, mihin vain harva joukkue pystyy. Espanyol on nimittäin kaatanut kotikentällään kaikki kolme Espanjan suurta Atlético Madridin, Barcelonan ja Real Madridin.

bet365

@bet365
Espanyol at home this season:

Beat Atlético Madrid 1-0
Beat Barcelona 1-0
Beat Real Madrid 1-0

Fortress.

OptaJose

@OptaJose
3 - Espanyol are unbeaten in their three La Liga home games against Barcelona, Real Madrid and Atletico in the same season for the first time since 1997/98. Battling.

Tuorein voitto heltisi tiistai-iltana 26. kierroksen alkajaisiksi, kun kehnoa kautta pelaava Real Madrid taipui Espanyolille 0-1. Ottelun ainoan maalin iski Gerard Moreno lisäajalla. Atlético Madrid puolestaan kaatui samoin lukemin RCDE Stadiumilla 22. joulukuuta.

Paikallisvastustaja FC Barcelonan Espanyol nujersi kotinurmellaan niin ikään 1-0 -numeroin 17. tammikuuta, mutta tuolloin kyseessä oli cupin ottelu. Toisen osaottelun Barcelona voitti Camp Noulla 2-0, ja eteni cupin välieriin.

La Ligassakin Espanyol oli tosin varsin lähellä kukistaa saman kaupungin jättiläisen, sillä se pääsi pelissä 1-0 -johtoon. Gerard Piqué puski kuitenkin viimeisellä kymmenminuuttisella tasoituksen, mutta vahva tulos Espanyolilta oli myös 1-1.

Mikään voittamaton linnake ei Espanyolin kotistadion ole kuitenkaan ollut, sillä täyden pistepotin ovat sieltä kauden aikana hakeneet Leganés, Girona, Valencia ja Sevilla. Lisäksi Levante kaatoi Espanyolin sen kotistadionilla cup-ottelussa.

Espanyol ei ole voittanut Espanjan liigamestaruutta koskaan. Sen tuorein merkittävä saavutus on cup-voitto kaudelta 2005-2006.