Vaasan Palloseura on solminut neljä pelaajasopimusta omien junioriensa kanssa. Sopimusta Vepsun kanssa pääsivät allekirjoittamaan Leevi Mäkilä, Momodou Sarr, Jesper Suokko ja Khamis Maki.

Vaasalaisseuran juniorien urheilujohtaja Janne Lindberg oli varsin tyytyväinen tapahtuneeseen ja ennen kaikkea kyseisten nuorien henkilökohtaiseen kehitykseen.

– Vaihtoehtoja sopimuspelaajiksi olisi junioreista löytynyt varmasti muitakin ja jokaisen onkin hyvä muistaa, että kaikilla on samanlainen mahdollisuus. Siihen voi vaikuttaa omalla päivittäisellä tekemisellään, urheilujohtaja kommentoi.

Lindbergin mukaan sopimuksen saaneita junioreita yhdistää nimenomaan palo lajia kohtaan sekä selkeä halu mennä uralla eteenpäin.

Vuonna 2002 syntyneet Suokko ja Maki ovat yläkoulussa, kun vuonna 2000 Mäkilä ja Sarr puolestaan opiskelevat lukiossa. Lindberg näkee, että sopimus helpottaa nuorukaisia, jotta nämä voivat paremmin keskittyä myös elämään jalkapallon ulkopuolella.

– Nämä sopimukset ovat hyvä päänavaus, mutta pitää muistaa, etteivät ne ole automaattisia. Junioripelaajan on osoitettava, että hän ansaitsee sopimuksen. Jos sellaisia pelaajia ei ole, niin pelin henki on se, ettei niitä silloin tehdä. Liigamaailma on kuitenkin eri asia kuin juniorimaailma.

– Kaksi pelaajista on lukiossa ja kaksi vielä yläasteella, joten elämänrytmin sovittaminen täytyy keskustella läpi pelaajien ja heidän perheidensä kanssa huolella, jotta asiat ovat tasapainossa. Päätoiminta näillä pelaajilla tulee edelleen olemaan junioripuolella, Lindberg pohti.

Sanotusta huolimatta kyseiset nuoret tullaan kesällä varmasti näkemään VPS J Akatemian mukana miesten Kolmosessa. Sopimukset toimivatkin ikään kuin suuntaviivana kohti ykkösjoukkuetta.

Lähde: VPS:n verkkosivut