Kommentti: Taso nousi vihdoin – Zinédine Zidanelle hälyttävä herätys

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Suuri ja mahtava Real Madrid tarvitsi todellisen herätyksen, että peliesitykset paranivat. Sen antoi viimeistään PSG:n keskikenttäpelaaja Adrien Rabiotin tekemä vierasmaali Santiago Bernabéulla keskiviikkoiltana.

Sillä maalilla otteluparin ennakkosuosikki Paris Saint-Germain siirtyi johtoon vieraskentällä. Real Madrid oli viimeistään nyt selkä seinää vasten. Putoaminen Mestarien liigasta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kruunaisi täydellisen fiaskokauden.

Sitten Real Madrid heräsi. Cristiano Ronaldo toi pilkulta kotijoukkueen tasoihin ensimmäisen puoliajan lopussa. Tauon jälkeen kentälle tuli tämän kauden paras Real Madrid. Peli parani, kun surkeaa kautta pelaava Karim Benzema otettiin vaihtoon. Gareth Bale tuli kentälle ja toi Los Blancosin pelaamiseen virtaa.

79. minuutilla tietynlaisessa koirankopissa tämän kauden ollut Marco Asensio pääsi kentälle. Sitten alkoikin tapahtua. Asensio pelasi upean ottelun, hän alusti ensin Ronaldon toisen osuman ja myöhemmin antoi upean syötön Marcelon 3-1-maaliin.

Asensio antoi viimeistään nyt merkin siitä, että Zidanen täytyy tehdä muutoksia avauskokoonpanoonsa. Benzemalla on ollut läpi kauden kausikortti avaukseen, vaikka tehot ovat jääneet olemattomiksi. Ronaldo sen sijaan on nostanut tasoaan kauden edetessä ja hän osoitti jälleen olevansa maailman huippupelaaja, joka voi ratkaista otteluita.

Zidane tarvitsee ratkaisuotteluissa kentälle ne pelaajat, jotka voivat voittaa otteluita. Benzema ei tällä hetkellä sellainen pelaaja ole, eikä ole sitä ollut tällä kaudella missään vaiheessa.

Viimeisen vartin aikana Real vei kaksinkamppailut, kapteeni Sergio Ramos johti puolustuslinjaa johtajan lailla, Ronaldo teki tärkeän osuman ja oli kentän hahmo. Real Madridin pelaajat osoittivat, että hallitseva mestari on nyt herännyt. Nyt myös Zidanen täytyy herätä.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!