Valioliigan tammikuun siirtoikkuna tarjosi muutamia mielenkiintoisia kauppoja. Manchester Unitedin kannattajaksi tunnustautuva FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas nostaa esille erityisesti Arsenalin hankinnat.

Arsenal kiinnitti tammikuun siirtoikkunassa riveihinsä Henrikh Mkhitarjanin ja päästi samalla oven avauksella Alexis Sánchezin Manchester Unitediin.

– Aika tulee näyttämään kumpi vaihdosta hyötyy enemmän. Sánchezin kehonkieli näytti jo jonkun aikaa, että hän halusi lähteä. Voi siis olla, että siirto puhdistaa ilmaa. Borussia Dortmundista tullut Pierre-Emerick Aubameyang on vastaavasti todella kova kärkimies. Saattaa olla, että Arsenal osoittautuu tämän ikkunan voittajaksi, ”Toke” veikkaa.

Arsenal menetti tammikuussa Theo Walcottin, joka edusti seuraa peräti 12 vuoden ajan. Hyökkääjä on iskenyt sen koommin Evertonille kahdessa pelissä kaksi maalia. Myös Olivier Giroud vaihtoi osoitetta ja kirjoitti sopimuksen Chelsean kanssa. Yksi ikkunan seuratuimmista tapauksista oli Philippe Coutinhon lähtö Liverpoolista Barcelonaan.

– Pelillisesti Liverpool menetti paljon ratkaisuvoimaa ja yksilötaitoa. En kuitenkaan osaa sanoa millainen ilmapiiri heillä on pukukopissa, eli vaikuttiko Coutinhon lähtö miten ryhmän kemiaan.

Siirtoikkunan aikana nähtiin pelaajaliikennettä, mutta trafiikkia on ollut myös kalkkiviivan toisella puolella.

– En enää edes muista kuinka monta valmentaa on jo vaihtunut, aikamoista rulettia on ollut. Swanseassa muutos on ollut selkeästi nähtävissä, kun taas esimerkiksi West Bromwichissa tai Stokessa ei niinkään ainakaan pisteiden valossa.

Manchester Cityn törsäämiä summia suomalaisluotsi ei edes lähde pyörittelemään.

– Aika isoa bisnestä se rupeaa olemaan, varsinkin täältä kotoisasta Veikkausliigasta katsottuna. Meillä on hieman erilaiset murheet. Eli ei niitä summia kannata lähteä edes kommentoimaan.

Avoin viikonloppu! Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa perjantaista 2.2. klo 16.00 maanantaihin 5.2. klo 9.00 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa.

Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen. Katso tarkemmat tiedot www.viasat.fi/avoinviikonloppu.