Lauantaina Suomen Cupissa pelataan jatkopaikoista ja sitäkin tärkeämmistä asioista. Lauantaina pelataan nimittäin kolme derbyä ympäri Suomen. Kaiken kaikkiaan lauantaina pelataan kuusi ottelua.

Helsingissä pelataan Stadin derby, jossa kohtaavat tietysti HJK sekä Helsingin IFK. Pirkanmaan derbyssä toisistaan mittaa ottavat Ilves ja FC Haka. Lisäksi Pohjanmaan herruudesta pelaavat Pietarsaaressa FF Jaro ja SJK.

HJK lähtee ennakkosuosikkina HIFK:ta vastaan Talin hallissa pelattavaan otteluun. Ensi kaudeksi Ykköseen pudonnut HIFK on toisena D-lohkossa, mutta tähtirinnat ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän kuin kolmantena majaileva Honka. HIFK:n paidassa varmasti kovia näyttöhaluja löytyy muun muassa HJK-taustaisilta Tommi Jyryltä sekä Tuukka Kurjelta. Kurki siirtyi täksi kaudeksi HIFK:hon Klubi 04:sta ja hän on ollut hyvässä maalintekovireessä Suomen Cupissa.

Ilves voi varmistaa lohkovoiton ja suoran puolivälieräpaikan voittamalla Hakan. Tamperelaisilla on ollut raskas viikko, johon on kuulunut jo yksi harjoitusottelu. Päävalmentaja Jarkko Wiss uskoo, että raskas viikko palvelee hyvin ensi kauden ruuhkaviikkoja.

– Pelasimme juuri harjoitusottelun U18-maajoukkuetta vastaan. Loukkaantumisia on jonkin verran. Rankka viikko päättyy Haka-peliin, josta täytyy vain saada tulos. Väsymys tuntuu pelaajilla, mutta tämä palvelee hyvin sitä huhti-toukokuun liigapelien ruuhkaa, jolloin vaaditaan sietokykyä. Pidetään järki mukana pelaamisessa ja tehdään oikeita ratkaisuja tietystä rasituksesta huolimatta, Wiss sanoi seuran nettisivuilla.

Pietarsaaressa Pohjanmaan herruuden lisäksi pelataan myös tärkeistä pisteistä lohkovoiton kannalta. Jarossa tehdään kovasti töitä, jotta ensi kausi päättyisi nousujuhliin. Ykkösessä pelaava Jaro lähtee haastajana SJK:n kimppuun.

– Meillä on joukkue vielä rakennusvaiheessa, eikä meillä ole ryhmä vielä valmis. Siihen kun lisätään muutama loukkaantuminen, niin emme ole juuri nyt parhaimmillamme. Mutta tämä on Pohjanmaan derby, joten en taatusti tule käyttämään tätä tekosyynä jos häviämme, Jaron Pavle Milosavljević totesi.

Lauantaina pelataan myös seuraavat ottelut:
FC Lahti – Grankulla IFK,
AC Oulu – MuSa,
PK Keski-Uusimaa – KPV.