Nuori Alexis Sánchez sai toimittajan hämilleen: ”Olin järkyttynyt”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Manchester Unitedin chileläistähti Alexis Sánchez on kulkenut pitkän tien jalkapallomaailman ehdottomalle huipulle.

Sánchez, 29, siirtyi Eurooppaan vuonna 2006 italialaisen Udinesen riveihin, mutta hänet lähetettiin vielä kahdeksi seuraavaksi kaudeksi takaisin Etelä-Amerikkaan lainalle hakemaan oppia ja kokemusta pääsarjan peleistä.

Pian kävi kuitenkin selväksi, että hänet oli tarkoitettu Udinesea isompiin ympyröihin, ja vuonna 2011 Barcelona hankki vikkelän ja näppärän chileläisen riveihinsä. Sittemmin hän on ihastuttanut katsojia Englannissa Arsenalin ja nykyään Manchester Unitedin paidassa.

Italialaistoimittaja Pietro Oleotto seurasi Sánchezin kehitystä Udinesessa tarkasti. Hän kertoi United Magazinelle, että Sánchez oli jo nuorena esimerkillinen ja motivoitunut ammattilainen.

– Hän oli ensimmäisellä kaudellaan laiha ja pysytteli paljon oikealla laidalla. Rangaistusalueen fyysinen peli oli hänelle liikaa, mutta Udinese tarvitsi hänet keskemmälle, lähemmäs maalia, jotta he saisivat kaiken hyödyn irti hänen kuljetuksistaan.

– Joten hän aloitti kroppansa kehittämisen, ja he rakensivat hänelle sitä varten kuntosalin. Hän treenasi joka päivä kaksi tuntia joukkueharjoitusten jälkeen. Muistan, kun näin hänet harjoituskaudella ja olin järkyttynyt siitä, miten paljon lihasmassaa hän oli kerännyt.

Kuntosalilla huhkiminen ei ollut Oleotton mukaan ainoa tapa, jolla Sánchez kehitti itseään. Chileläisellä oli tapana kasvattaa kuntoaan muiden arjen askareiden yhteydessä.

– Kerran hän ajoi harjoitusten jälkeen Udineen ostoksille, mutta hän lukitsi vahingossa avaimet ja kännykkänsä autoon sisään.

– En ole varma, mitä suuri osa ihmisistä olisi tehnyt, mutta hän juoksi kotiin. Hän hölkkäsi kahdeksan kilometriä kaupungin keskustasta talolleen. Huvittuneet paikalliset näkivät hänet juoksemassa seuran verryttelyasussa ja soittivat meidän lehdellemme.

– Alexisille oli tyypillistä muuttaa tilanne improvisoiduksi maastojuoksuksi.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!