Edellisenä kahtena kautena Valioliigan maalikuninkuuden voittanut Tottenhamin Harry Kane on noussut lyhyessä ajassa Euroopan ehdottomien huippuhyökkääjien joukkoon.

Kane, 24, onnistui sunnuntaina iskemään osuman Liverpoolin verkkoon 2-2-tasapelissä, mikä tarkoittaa, että hänellä on nyt kasassa sata maalia Englannin pääsarjassa. Tottenham-kärjeltä meni rajapyykin saavuttamiseen 141 ottelua, ja vain Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Alan Shearer on päässyt sataan maaliin nopeammin. Shearerilta meni urakkaan 124 peliä.

Ilmassa ei kuitenkaan aina ollut merkkejä siitä, että Kanesta tulee vielä yksi maailman pelätyimmistä hyökkääjistä. Nuorena, 8-vuotiaana hänet vapautettiin Arsenalin akatemiasta. Kaksi vuotta myöhemmin hän liittyi paikallisvastustaja Tottenhamin organisaatioon, ja loppu onkin jo historiaa.

Kane kertoi Players’ Tribunen mittavassa haastattelussa, että Arsenalin päätös päästää hänet muualle oli ”paras asia, joka hänelle on käynyt”.

– Muistan, kun pelasimme Tottenhamin akatemian kanssa ensimmäistä kertaa Arsenalia vastaan, ja jopa silloin kannoin kaunaa heille.

– Se saattaa kuulostaa naurettavalta. Olin vain kahdeksan, kun he päästivät minut menemään, mutta joka kerta, kun pelasimme heitä vastaan, niin ajattelin ”Okei, nyt nähdään kuka on oikeassa ja kuka väärässä”.

– Kun nyt mietin sitä, se oli varmasti paras asia, joka minulle on ikinä sattunut, koska se antoi minulle sellaista motivaatiota, jollaista minulla ei ennen ollut.

– Minusta heidän hylkäyksensä on paras asia, joka minulle on käynyt.

Kane sai kostonsa viimeistään syksyllä 2015, kun hän iski Valioliigassa kaksi maalia Arsenalin verkkoon Tottenhamin voittaessa ottelun 2-1.

– Muistan, kuinka kävelin loppuvihellyksen jälkeen ympäri kenttää ja taputin faneille ajatellen, että ”No, minähän sanoin”.

– Olimme pelaajatunnelissa ja ajattelin, että ”Okei, siihen meni 12 vuotta, mutta nyt näemme, kuka on oikeassa ja kuka väärässä”.