Ilves on tehnyt 3+2-mallisen sopimuksen vasta 15-vuotiaan Naatan Skytän kanssa.

Viime kaudella Skyttä pelasi Ilveksen B-junioreissa, jonka lisäksi hän kuuluu Suomen U15-maajoukkueeseen. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss näkee Skytässä todella paljon potentiaalia.

– Naatti tuli ennakkoluulottomasti joulukuussa mukaan ja vakuutti vanhemmat pelaajat taidoillaan. Hänellä on poikkeuksellisen hyvät ominaisuudet, vaikka onkin pienikokoinen. Älykäs pelaaja, joka pystyy pallollisena vaihtamaan nopeasti suuntaa. Meillä on siinä hiomaton timantti kasvamassa, Wiss kertoi seuran nettisivuilla.

Wiss kuitenkin muistutti, että nuoren pelaajan kohdalla täytyy edetä rauhallisesti. Pitkäjänteisyyttä sekä kärsivällisyyttä tarvitaan, mutta Wissillä oli myös oiva onnistunut esimerkki samankaltaisesta sopimuksesta.

– Toivottavasti tässä on yksi monista lahjakkaista pelaajistamme, jotka tekevät tulevaisuudessa läpimurron urallaan. Naatti täyttää kohta 16 vuotta, ja muistaakseni Lauri (Ala-Myllymäki) tuli samanikäisenä mukaan edustukseen. Esimerkkejä on olemassa, mutta nyt tarvitaan kärsivällisyyttä, Wiss sanoi.

Ala-Myllymäki, 20, kuuluu nuoresta iästään huolimatta jo Ilveksen luottopelaajiin. Ensimmäisellä kaudellaan (2016) hän iski peräti yhdeksän osumaa Veikkausliigassa. Viime kaudella maaleja syntyi kolme.

Skyttä pääsi jo maalin makuun, kun hän teki hrajoitusottelussa osuman TPV:tä vastaan. Skyttä kuuluu ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin.