Euroopan kuumin hyökkääjä on tällä hetkellä Tottenhamin Harry Kane. Evertonin hyökkääjä Wayne Rooney kehui miestä Sky Sportsin Monday Night Football -ohjelmassa ja otti myös kantaa Kaneen liittyviin siirtohuhuihin.

Useat suurseurat, kuten Real Madrid, ovat olleet kiinnostuneita Kanesta, joka on tällä kaudella viimeistellyt jo 22 osumaa Valioliigassa. Rooney laittoi painetta Tottenhamin suuntaan, mikäli he haluavat pitää kiinni maalipyssystään.

– Tottenhamin ongelma on se, että hänen (Kanen) motivaatio on tehdä maaleja, mutta hänen motivaationsa tulee muuttumaan maalien tekemisestä pystien voittamiseen.

– Ja jos Tottenham ei voita mestaruuksia seuraavan vuoden tai kahden vuoden aikana, hän haluaa muualle voittaakseen niitä, Rooney totesi.

Kanen sopimus on voimassa kesäkuuhun 2022 saakka. Tottenham tuskin luopuu Kanesta alle 150 miljoonan euron siirtokorvauksella, mutta nykyisellä maalitahdilla sellaisia tarjouksia voi hyvinkin kolahtaa postiluukusta pian.

– Se päätös hänen täytyy tehdä kahden vuoden sisällä, mutta myös Tottenhamin on tehtävä päätös, tuoda lisää pelaajia sisään ja saada todellinen buusti voittaakseen Valioliigan, Rooney sanoi.

Kane teki vuonna 2017 peräti 56 osumaa, joka oli enemmän kuin esimerkiksi Lionel Messi teki viime vuonna.

– Tällä hetkellä hän on ehkäpä paras hyökkääjä Euroopassa. Hän voi siirtyä minne tahansa, hän on niin hyvä. Hän on kuin nuori Alan Shearer, hän tekee kaikenlaisia maaleja, Rooney hehkutti maanmiestään.