Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri osoitti keskiviikkona taktiisen osaamisensa, kun hänen joukkueensa päihitti Tottenhamin Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa 2-1.

Otteluparin ensimmäinen osa oli päättynyt Torinossa 2-2-tasapeliin, joten Tottenham lähti keskiviikon kotiotteluun suotuisista asetelmista. Lontoolaiset parantelivat vielä asemiaan ensimmäisellä jaksolla Heung-Min Sonin maalilla, ja Juventus vaikutti tauolle lähdettäessä lyödyltä joukkueelta. Tottenham oli hallinnut ensimmäistä puolikasta.

Allegri reagoi joukkueensa rämpimiseen tunnin kohdalla ja vaihtoi kentältä ulos keskikenttäpelaaja Blaise Matuidin ja toppari Medhi Benatian. Heidän tilalleen tulivat laitapuolustajat Kwadwo Asamoah ja Stephan Lichtsteiner.

Vaihdoista ehti kulua vain reilut viisi minuuttia, kun Juventus oli napannut 2-1-johdon itselleen Gonzalo Higuaínin ja Paulo Dybalan maaleilla.

Allegri avasi taktisia päätöksiään lehdistötilaisuudessa.

– Tein muutoksia, koska tarvitsimme erilaisia ominaisuuksia omaavia pelaajia. Asamoah on erinomainen syöttelijä, ja hän on ollut hyvin aliarvostettu läpi uransa, sanoi Allegri Goalin mukaan.

– Lichtsteiner työskenteli hyvin Sami Khediran kanssa. Me olimme väsyneitä laidoilla ja tarvitsimme hieman lisää nopeutta ja leveyttä.