Englannin maajoukkueen valmentaja Gareth Southgate kertoi medialle rasistisista kommenteista, joita englantilaiset pelaajat ovat joutuneet kohtaamaan. Hämmentävintä ja vastenmielisintä kommenteissa on se, että ne ovat tulleet Englannin maajoukkueen omilta kannattajilta, kertoo The Mirror.

Miesten maajoukkuetta luotsaava Southgate kertoi, että alle 16-vuotiaiden maajoukkueen pelaajat ovat saaneet rasistisia viestejä ja kuvia sosiaalisessa mediassa. Southgate kuvaili viestejä ”inhottaviksi”.

Southgaten mukaan Englannin kannattajien täytyy ensin saada omat rivinsä järjestykseen ja vasta sen jälkeen alkaa huolehtimaan ensi kesänä Venäjällä pelattavissa MM-kisoissa mahdollisesti vastaan tulevista loukkaavista kommenteista.

Valmentaja tahtoi muistuttaa, että nyt juniorijoukkueessa pelaavista lupauksista tulee vielä joskus edustusjoukkueen pelaajia.

– Joukkueemme sekoittuvat keskenään kun pelaajat nousevat ylöspäin. Juniorit ihailevat edustusjoukkuetta. Tunnen monta junioria henkilökohtaisesti ja olen nähnyt heidän kehityksensä, Southgate pohti.

– Tapa, jolla heitä solvataan on erittäin inhottavaa.

Southgaten valmentajaporukassa ei ole yhtäkään tummaihoista tai muusta etnisestä vähemmistöstä olevaa henkilöä. Jalkapalloilijoiden liittoa edustava Gareth Crooks on kutsunut tätä järisyttäväksi virheeksi.

Southgate puolusti valintojaan perustelemalla, että valmentajia ei ole valittu ihonvärin, vaan kykyjen perusteella.