AC Milan ja Arsenal ottavat tänään torstaina yhteen Eurooppa-liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa San Sirolla.

Joukkueet lähtevät kamppailuun hyvin erilaisista asetelmista. Kotijoukkue Milan ei ole hävinnyt otteluakaan sitten joulukuun 23. päivän, jolloin se joutui taipumaan Serie A:ssa Atalantalle 0-2. Arsenal taas on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan putkeen, ja sillä on tappioita tämän vuoden puolella jo kahdeksan.

Marraskuun lopussa milanolaisten päävalmentajaksi nostettu Gennaro Gattuso on valmis hyödyntämään vierailulle saapuvan lontoolaisseuran kehnon vireen keinoja kaihtamatta.

– Me emme ole Brad Pitt. Meidän on jatkossakin oltava yhtä rumia kuin minä ja partani olemme, sanoi Gattuso Mirrorin mukaan.

– Haluan tehdä tämän selväksi, sillä minä en ole mahtava valmentaja. Olen vielä valmentajan urani alkuvaiheilla. En ole mikään guru penkin päässä enkä ole saavuttanut vielä mitään. Samalla ihmiset ovat kuitenkin huomanneet, että en ole sellainen henkilö kuin jotkut luulivat minun olevan.

– Tätä (valmentajan) ammattia ei voi oppia kirjoista. Se on opittava murskaavien takaiskujen kautta. Minä olen kokenut jo muutaman sellaisen ja tulen kokemaan vielä monta lisää.