Chelseaan täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Álvaro Morata kärsi pitkästä maalittomasta kaudesta, joka päättyi edellisessä FA Cupin ottelussa Leicesteriä vastaan. Jalkapallomedia Goal kysyi Moratan tilanteesta Suomen futislegenda Mikael Forssellilta.

Morata putosi maalittoman kauden päätteksi myös ulos Espanjan maajoukkueesta. Forssell kertoi miltä maalittomuus hyökkääjästä tuntuu.

– Totta kai se on psykologisesti rankkaa. Hänestä (Moratasta) on maksettu iso summa ja hän tietää sen. Mutta jalkapallon ja hyökkääjänä olemisen kauneus on siinä, että kun vihdoin teet seuraavan maalin, kaikki on annettu anteeksi ja ihmiset unohtavat, että hänellä on ollut kuiva kausi Chelseassa, Forssell sanoi Goalin haastattelussa.

Conte on peluuttanut esimerkiksi Eden Hazardia hyökkääjänä ja Morata on joutunut vaihtomiehen rooliin. Myös tammikuussa hankittu Olivier Giroud on ollut nokkimisjärjestyksessä ajoittain Moratan edellä.

Antonio Conte katsoo sitä, kuka on hyvässä iskussa ja kenen täytyy päästä parempaan pelikuntoon. Joskus kyse on siitä, että täytyy antaa hyökkääjän pelata, vaikka hän ei onnistuisi. Pelaaja saa siitä tunteen, että valmentaja luottaa häneen ja uskoo, että maaleja kyllä tulee vielä, Forssell totesi.

Forssellin mukaan joskus peliaika saattaa olla vähäistä sen takia, etteivät paineet kasvaisi liian suuriksi. Forssell sanoi, että Morata voi olla tyytyväinen kauteensa. Espanjalaishyökkääjä on tehnyt kymmenen maalia tällä kaudella Valioliigassa.

– Luulen, että kaikilla hyökkääjillä on kuivia kausia. Yleisesti hän voi olla tyytyväinen ensimmäiseen kauteensa Valioliigassa, koska se on todella erilainen sarja verrattuna niihin, missä hän on pelannut, Forssell sanaili.