Minnesota Unitedin suomalainen keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller on noussut alkukaudesta avainpelaajiin. Ensimmäinen kausi Schüllerilla meni penkin alle ja hän haki vauhtia HJK:sta lainasopimuksella.

Schüller on pelannut kaikissa mahdollisissa otteluissa täydet minuutit tällä kaudella. Maajoukkuetauon takia Schüller missasi edellisen Minnesotan ottelun. Hänen odotetaan tekevän paluun avauskokoonpanoon, kun Minnesota kohtaa ensi yönä Suomen aikaa Atlanta Unitedin.

Schüller sai Minnesotan maalivahti Matt Lampsonilta hieman erilaisia kehuja. Lampson on usein Schüllerin huonekaveri pelireissuilla.

– Hän on kaunis ihminen. Hänellä on upeat vaaleat hiukset, jotka lepattavat. Joskus häiriinnyn peleissä, koska näen hänen tepastelevan ympäriinsä ja hänen hiuksensa suorastaan lepattaa tuulessa, Lampson sanoi Star Tribunelle.

– Rakastan sitä työmäärää, jonka hän tekee kentällä. Hän on työhevonen, joka tekee hirveästi töitä, mutta ei odota siitä mitään palkintoa, Lapson jatkoi.

Schüller sai itseluottamuksen takaisin lainapestillään HJK:ssa viime syksynä. Schüller juhli lyhyen lainapestinsä aikana Suomen Cupin sekä Veikkausliigan mestaruutta.

– Tilanne oli se, ettei vaikuttanut siltä, että olisin avauskokoonpanon pelaaja ja saisin paljon peliaikaa. En päässyt rytmistä kiinni. Joten oli todella hyvä vaihtoehto mennä muualle ja saada minuutteja ja päästä pelaamaan taas, Schüller kertoi.

Schüller on alkukauden aikana antanut vakuuttavia näyttöjä, mutta kilpailu on pian koventumassa. Keskikentän keskustassa viihtyvä Maximiano on lähestymässä hyvää pelikuntoa. Joukkueen sisällä riittää silti luottoa Schülleriin.

– Ei ole sattumaa, eikä se ole yllättänyt minua, että hän pelaa hyvin nyt. Se oli vain ajan kysymys. Se on osoitus vahvasta persoonasta, mitä hän teki lainalla ja otti seuraavan askeleen. Hän onnistui siinä, koska hän on fiksu ja todellinen ammattilainen, joukkueen puolustaja Jérôme Thiesson kehui.