Helsingin IFK ja Ilves pelasivat lauantai-iltana Telia 5G-Areenalla suljetuin ovin harjoitusottelun, joka päättyi tamperelaisten 3-1-vierasvoittoon.

Ilves kertoo tiedotteessaan, että ottelu pelattiin ”isäntäjoukkueen toivomuksesta” suljettujen ovien takana ja ottelusta ei kerrottu etukäteen julkisuuteen. Kyseessä oli Ilveksen ensimmäinen ulkotapahtuma tällä kaudella.

Tamperelaisten riveissä pelasi ottelussa ensimmäistä kertaa 25-vuotias senegalilainen keskikenttäpelaaja Issa Thiaw. Usean kauden ajan Romaniassa pelannut Thiaw liittyi Ilveksen harjoitusvahvuuteen tiistaina.

HIFK pääsi sivuvapaapotkusta seuranneesta pomppupallosta 1-0-johtoon. Toisen jakson alkajaisiksi Lauri Ala-Myllymäki upotti Matias Ojalan antaman ja Thiawin jatkaman kulmapotkun häkkiin. Pian tämän jälkeen Tuomas Rannankari syötti Marius Noubissille, joka viimeisteli tamprelaisten toisen osuman. Loppulukemat 1-3:een sinetöi Aleksis Lehtonen, joka karkasi Tatu Miettusen pistosyötöstä läpiajoon.

– Pelin alku oli vaikea ja syötöt karkailivat. Ulkoilma ja märkä kenttä vaativat totuttelua. Teimme itsellemme vaikeuksia. Toinen jakso olikin jo aivan erilainen. Pääsimme niskan päälle ja maalejakin syntyi. Minuuttien kertyessä prässimme voimistui, työskentelimme huolellisemmin ja saimme rohkeutta lisää. Kehitystä tapahtui pelin aikana, mikä on aina hyvä merkki kevään edetessä. Pyrimme varmaankin jo ensi viikolla siirtymään Pirkkahallista Kaupin keinonurmelle treenaamaan, joten tämä oli hyvä lähtölaukaus sille, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo seuran tiedotteessa.

Testijaksolle Ilveksen riveihin liittynyt Thiaw pelasi vajaan tunnin.

– Ihan ok esitys siihen nähden, että Issa on ollut vasta muutaman päivän mukana. Haemme vielä yhteistä säveltä, mutta kielitaitoa löytyy ja jalat toimivat. Issasta näkee, että hän on pelannut hyvässä sarjassa. Hän pystyy liikuttamaan palloa vähillä kosketuksilla. Pelipaikka löytyy keskikentän keskiakselilta. Kutos-, kasi- ja kymppipaikka luonnistuvat. Potentiaalinen kaveri, Wiss tuumaa.