AC Milan venyi upeasti Laziota vastaan Italian cupissa ja selvisi jatkoon rangaistuspotkujen jälkeen. Varsinaisella peliajalla, eikä jatkoajalla maaleja nähty. Ottelun myötä AC Milan on pitänyt oman maalinsa puhtaana peräti kuusi peräkkäistä ottelua.

Ratkaisu nähtiin vasta seitsemänsissä laukaisijoissa. Lazion epäonnensoturi oli seitsemäs laukoja Luiz Felipe, jonka laukaus lensi taivaan tuuliin yli maalin. Milanin puolelta Alessio Romagnoli onnistui laukauksessaan ja vei Milanin Italian cupin finaaliin Juventusta vastaan.

Milanille tarjottiin voittoa jo jatkoajalla, kun Nikola Kalinić pääsi avopaikkaan, mutta laukaus suuntautui yli maalin. Gennaro Gattuso on saanut Milanin loistavaan iskuun. Milan ei ole hävinnyt viimeiseen 13 otteluun kaikki kilpailut mukaan lukien.

– Olemme työstäneet konsepteja, hyökkäämisen tilojen tekemistä, pelaamista tyhjiin tiloihin, pääsemistä vastustajan maalille mahdollisimman vähäisillä syötöillä. Ihmiset eivät huomaa sitä, mutta emme päästä maaleja, koska teemme kovasti töitä paikataksemme tiloja ja koko joukkue tekee sitä, Gattuso kertoi Milanin pelaamisesta Rai Sportille ja jatkoi:

– Tiedän, että ajan heidät välillä hulluuden partaalle harjoituksissa, mutta se kantaa hedelmää ja se kaikki on vaivan arvoista lopulta. Tämä on hyvin nuori joukkue ja meidän täytyy nousta sellaiseksi seuraksi, josta kannattajat unelmoivat.

Ottelun jälkeen Gattuso antoi tunnustusta myös aiemmin kaudella potkut saaneelle päävalmentaja Vincenzo Montellalle.

– On myös tärkeää antaa kiitosta Montellalle, koska hän toi tärkeitä konsepteja ja edelleen voit nähdä hänen tuoman halun pysyä pallossa ja liikuttaa palloa puhtaasti.

– Haluan tehdä tämän selväksi, koska en ole mikään hyvä valmentaja. Olen vasta aloittamassa (valmentajan töitä), en ole mikään guru, enkä ole vielä saavuttanut mitään, seuralegenda Gattuso jyrisi.

Milanin alkukausi oli nimenomaan Montellan alaisuudessa todella haastava. Viime kesänä joukkueeseen tuotiin kentällisen verran uusia pelaajia. Gattuso on kuitenkin saanut käännettyä kelkan tuloksellisesti. Osa pelaajista on jo toivonut, että Gattuso saisi jatkaa Milanin peräsimessä, mutta mitään päätöksiä ei vielä ensi kaudesta ole tehty.

– Tämä on unelmaa ja olen todella onnekas, kun olen saanut tällaisen upean mahdollisuuden. Jos minulla on mahdollisuus jäädä Milaniin, niin totta kai jään, koska tämä on kotini. Jos en voi jäädä, sitten haen kokemusta muualta, Gattuso sanoi.

 

Milan kohtaa siis Juventuksen cupin finaalissa. Juventus voitti toisessa välierässä Atalantan yhteismaalein 2-0. Coppa Italian finaali pelataan yhdeksäs toukokuuta.