Zlatan Ibrahimovićin ura Manchester United päättyi torstai-iltana, kun seura tiedotti purkaneensa ruotsalaishyökkääjän sopimuksen, lue lisää tästä. Päätös ei tullut sinänsä yllätyksenä, mutta se näyttää olevan Ibrahimovićin uran kannalta sivun kääntäminen kohti eläkepäiviä.

Ruotsalaishyökkääjän ura absoluuttisella huipulla on ohi.

Näillä näkymin Ibrahimović siirtyy Pohjois-Amerikkaan, MLS-sarjassa pelaavan LA Galaxyn riveihin. Mitään ottamatta pois MLS:n tasolta, on selvää, ettei se kilpaile (ainakaan vielä) Euroopan top-5-sarjojen kanssa samalla viivalla. Mikäli Zlatan siirtyy Los Angelesiin, tarkoittaa se käytännössä sitä, että ruotsalaishyökkääjän ura absoluuttisella huipulla on ohi.

On sääli, että Ibrahimovićin tarina päättyy jalkapallon huipulla sillä tavalla, kun se päättyi. Zlatan ei lähde Man Unitedista voittajana, kuten hän on yleensä urallaan seuroista lähtenyt. Zlatan lähtee maailman arvokkaimmasta jalkapalloseurasta nöyränä ja haavoittuneena. Ibrahimović loukkasi viime keväänä polvensa, joka ei tähän päivään mennessä kuntoutunut niin hyvin kuin ”leijona” itse antoi ehkä ymmärtää. Hän ei pystynyt enää tekemään paluuta Unitedin ykköshyökkääjäksi. Sen myöntäminen itselleen on varmasti ollut Zlatanille vaikeaa.

Näin se on myös leijonien kanssa, vaikka leijonat eivät vertaa itseään ihmisiin.

Ibrahimović on pelannut upean uran ja hän kuuluu ehdottomasti aikakautensa parhaisiin hyökkääjiin. Siitä ei ole kahta sanaa. Kuten mies itsekin sanoi: ”Kaikki hieno päättyy aikanaan”. Näin se on myös leijonien kanssa, vaikka leijonat eivät vertaa itseään ihmisiin.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Nähdäänkö tämä näky vielä? Kuva: Getty Images

Mutta puhelin häneltä varmasti löytyy.

Mutta… Vielä Ibrahimovićilla on yksi mahdollisuus osoittaa kykynsä maailman huipulla. Nimittäin ensi kesän MM-kisoissa. Spekulaatiot ovat olleet siitä asti käynnissä, kun Ruotsi sensaatiomaisesti pudotti Italian ja eteni MM-lopputurnaukseen. Ruotsin A-maajoukkueen päävalmentaja Jan Andersson on sanonut, että Ibrahimović voi milloin tahansa soittaa hänelle MM-kisojen suhteen.

Toki Zlatanin täytyy ensin päästä pelikuntoon ja saada minuutteja uudessa seurassaan, mikä se ikinä onkaan, jotta kisahaaveet olisivat edes mahdollisia. Mutta puhelin häneltä varmasti löytyy.