Lyonin hollantilaislaituri Memphis Depay on varma, että hänestä on vielä maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi, jos hän vain saa tasaisuutta esityksiinsä.

Depay, 24, nousi jalkapalloa seuraavan väen tietoisuuteen kasvattajaseurassaan PSV:ssä, jolle hän iski kaudella 2014-15 yhteensä 28 maalia. Kyseistä kautta seuranneena kesänä Manchester United hankki lupaavan laitahyökkääjän riveihinsä, ja Depaysta povattiin jopa ”uutta Cristiano Ronaldoa”.

Hollantilaislaituri onnistui esiintymään edukseen Unitedissa kuitenkin vain satunnaisesti. Tammikuussa 2017 hän lähti hakemaan uralleen uutta nostetta Lyonista.

Ranskassa Depay on tuntunut löytävän itseluottamuksensa ja maalivainunsa uudestaan, mutta ailahtelevat otteet vaivaavat häntä yhä.

Kuluvalla kaudella Depay on iskenyt 12 osumaa ja antanut kymmenen maalisyöttöä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Kelvollisista tehoista huolimatta hänet on ajoittain pudotettu penkille. Depay kokeekin, että kun hän saa hieman tasaisuutta otteisiinsa, ei hänelle löydy pysäyttäjää mistään.

– Tietysti haluan olla maailman paras. Haluan pelata isoja joukkueita ja isoja tähtiä vastaan, kertoi Depay Canal Football Club Show’n haastattelussa.

– Mitä minulta puuttuu ollakseni paras? Jos totta puhutaan, niin ominaisuuksista puhuttaessa ei mitään. Tarvitsen vain tasaisuutta, eikä se ole ylimielisesti sanottu.

– Otan riskejä, ja välillä se ei ole paras vaihtoehto. Minun on otettava riskejä, jos haluan yhdeksi maailman parhaista. En voi pelata vain yksinkertaisesti, jos aion tähdätä huipulle.

Depay tietää, että Ranskan kentät eivät kasvata hänestä planeetan ykköspalloilijaa.

– Minusta ei voi tulla maailman parasta Lyonissa. Se on selvää. Alexandre Lacazetten oli siirryttävä Arsenaliin edistyäkseen.