Perjantaina varmistui, että 36-vuotias ruotsalaislegenda Zlatan Ibrahimovic jatkaa peliuraansa Kaliforniassa LA Galaxyn riveissä. Kuten Zlatan itse sittemmin paljasti, on Galaxy-siirtoa viritelty kulisseissa jo kolmisen vuotta, joten nyt kalifornialaisten sinnikkyys palkittiin (uutinen).

Kun tieto siitä varmistui, että hyökkääjäkolossin peliura jatkuu, ja epäilemättä suuressa roolissa, heräsi monen mielessä jälleen looginen kysymys: nähtäisiinkö Zlatan sittenkin mukana ensi kesän MM-kisoissa? Zlatan vetäytyi Ruotsin maajoukkueesta kesän 2016 EM-turnauksen jälkeen, mutta huhut paluusta käynnistyivät heti, kun Ruotsi selvisi mukaan MM-kisoihin raivaten viimeisessä vaiheessa tieltään Italian.

Ja sitten Zlatan-faneille hyviä uutisia: Ibrahimovic itse ei pidä paluuta mahdottomana ajatuksena. Ovi on raollaan, ja erityisesti maajoukkuejohto olisi valmis avaamaan sitä enemmänkin.

– Keskityn nyt ensisijaisesti LA Galaxyyn, asettumaan aloilleni sekä tutustumaan pelikavereihini, seuraan ja kaupunkiin. Kun tunnen oloni kotoisaksi, voin ottaa seuraavan askeleen, Zlatan kertoo LA Galaxyn kotisivujen haastattelussa.

[readmore from=Ibrahimovic-Zlatan]

– Maajoukkueesta soitetaan minulle joka päivä. He kyselevät, mitä minulle kuuluu ja mitä ajattelen tilanteesta.

– Otan kuitenkin askeleen kerrallaan. Jos tunnen oloni hyväksi ja koen pystyväni siihen, mitä tiedän pystyväni tekemään, tulee ovi olemaan aina auki. Asia ei riipu toisesta osapuolesta, vaan tästä osapuolesta, eli minusta. Jos haluan olla mukana, olen mukana.

– Nyt olen kuitenkin todella halukas pelaamaan jalkapalloa. Minä tarvitsen pelaamista. Kunhan pääsen pelaamaan, niin katsotaan sitten, mitä tapahtuu, Zlatan summaa.

Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Håkan Sjöstrand vahvisti Aftonbladetille, että Zlatanin kanssa ollaan keskusteluyhteydessä.

– Keskustelemme Zlatanin kanssa hyvässä hengessä, mutta vain ja ainoastaan (maajoukkueen päävalmentaja) Janne Andersson vastaa siitä, ketkä MM-kisoissa pelaavat.