Rovaniemen Palloseura osaa yllättää. Tänään RoPS pudotti kenties koko kotimaisen siirtotalven suurimman pommin, kun se vahvisti rivejään 32-vuotiaalla Taye Taiwolla.

PELAAJASOPIMUKSIA: RoPS:lle huippuvahvistus - Taye Taiwo siirtyy Napapiirille. Oliko tässä kenties Veikkausliigakevään suurin siirtopommi? Saattoipa olla 💙💪
rops.fi/edustusjoukkue…

Nigerian A-maajoukkueessa 54 ottelua pelannut vasen laitapuolustaja on Veikkausliigasta entuudestaan tuttu, sillä hän pelasi HJK:ssa kaudet 2015 ja 2016.

Parhaiten Taiwo kuitenkin muistetaan Ranskan suurseura Marseillesta, jossa hän pelasi seitsemän kauden ajan vuosina 2004-2011. Marseillessa Taiwo voitti kerran Ranskan-mestaruuden ja hänet valittiin kolme kertaa sarjan tähdistökentälliseen. Lisäksi Taiwo on pelannut muun muassa AC Milanissa, QPR:ssä ja Bursasporissa.

Helsingin ja Rovaniemen väliin mahtuu myös kaksi muuta eurooppalaista pääsarjaseuraa. HJK:sta Taiwo matkasi Sveitsin pääsarjan Lausanneen ja sieltä matka jatkui ruotsalaiseen Eskilstunaan, joka putosi kauden päätteeksi Superettaniin.

Taiwo on harjoitellut talven aikana nykyisessä kotikaupungissaan Milanossa. Hän yllättyi iloisesti RoPS:n päävalmentajan Toni Koskelan yhteydenotosta. Miehet tuntevat toisensa jo HJK:sta.

– Toni muodosti jo HJK:ssa erinomaisen valmennuskaksikon Mika Lehkosuon parina. Kun Toni jokin aika sitten kysyi, olisinko kiinnostunut RoPS:sta, päätös oli minulle todella helppo, Taiwo kertoo RoPS:n tiedotteessa.

– Minua motivoi työnteko. Tämä on myös todellinen unelma-ammatti olla jalkapalloilija. Koskaan ei voi tietää, mistä maasta itsensä seuraavana päivänä löytää, ja nyt saan tuoda osaamiseni Rovaniemen Palloseuraan.

Kovapotkuinen Taiwo pystyy pelaamaan tarvittaessa myös topparina. Taiwo lentää Suomeen tänään ja matkustaa suoraan Kajaaniin, jossa RoPS on harjoittelemassa. RoPS kohtaa lauantaisessa Suomen Cupin ottelussa vieraskentällä KuPS:n, mutta vielä ei ole varmaa, ehtiikö Taiwon pelilupa siihen mennessä valmiiksi.