Manchester Unitedin manageri José Mourinho on arvonsa tunteva mies. Portugalilainen on valmis uhraamaan omasta kesälomastaan osan TV-työhön, mutta ei millään ihan pienellä kompensaatiolla.

Mourinho solmi sopimuksen venäläisen TV-kanavan RT:n kanssa kesän MM-kisojen kommentoinnista. Mourinho analysoi turnausta ja sen otteluita RT:lle paikan päällä kaikkiaan neljän päivän ajan. Pesti alkaa avajaisseremonioista ja jatkuu siitä neljä päivää eteenpäin.

Palkkiokseen huippuvalmentaja saa Daily Mailin mukaan RT:ltä peräti 1,9 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaa päivää kohti massiivisia 475 000 euron tienestejä.

Lisäksi Mourinhon kommentteja kuullaan kisojen loppuottelun yhteydessä, mutta tuolloin hän jakaa mielipiteitään satelliitin välityksellä eikä matkusta uudestaan Venäjälle. Väliajan hän aikoo viettää perheensä kanssa lomaillen.

AS:n mukaan Mourinhon kisojen aikaiset päiväansiot lyövät heittämällä jopa Lionel Messin Barcelonalta saaman päiväpalkan. Messin vuosipalkka on 40 miljoonaa euroa, joten päivää kohti argentiinalainen ansaitsee 110 000 euroa.

Venäjän MM-turnaus alkaa 14. kesäkuuta.