EIF on vuoden 2018 Suomen Cupin hienoin tarina. EIF eteni torstaina cupin välieriin kaadettuaan FC Hakan kotikentällään maalein 2-1. Tulos tiesi myös hiusten leikkuuta SuomiFutis-sivuston toimittajalle.

Etchu Tabe oli jälleen EIF:n sankari. Entinen toppari on nousemassa Tammisaaressa jo kulttimaineeseen, kun hän teki Hakaa vastaan voittomaalin. Hyökkääjänä nykyisin pelaava Tabe teki voittomaalin myös puolivälieräkarsinnassa AC Oulua vastaan.

Noin 15 000 asukkaan kaupungista ponnistava EIF teki voiton myötä seurahistoriaa. Koskaan aiemmin EIF ei ole pelannut cupin välierissä, jossa se saa ensi maanantaina vastaansa kovakuntoisen FC Interin.

Ottelun avausmaalin tehnyt Zacharias Ekström haluaa jatkaa upeaa cup-tarinaa.

– Nyt on sitten vastassa ihan toinen joukkue. Meidän pitää pelata yhtä hyvin puolustussuuntaan kuin tänään, siitä tulee vaikea ottelu. Olemme matkalla finaaliin. Sitä en halua missata, Ekström sanoi Yle Svenskalle.

EIF:n voitto tarkoitti myös sitä, että SuomiFutis-sivuston toimittaja Juho Hirvonen joutuu kävelemään lähipäivinä parturiin. Hirvonen nimittäin otti SuomiFutis-sivuston Snapchat-tilillä (suomifutis) vastaan seuraavanlaisen vedon: mikäli EIF pelaa Suomen Cupin välierissä, hän leikkaa hiuksensa lyhyiksi.

– Enää en lähde ottamaan yhtään vetoa EIF:ä vastaan. Siinähän voittavat vaikka koko cupin, Hirvonen totesi Snapchatissa.