Perjantaina Suomen Cupissa mitellään kahden ottelun verran. Todellinen kliimaksi on Seinäjoella pelattava Pohjanmaan derby, jossa SJK isännöi Vaasan Palloseuraa. Pelissä on Pohjanmaan herruuden lisäksi lohkovoitto ja suora puolivälieräpaikka. Perjantain toisessa ottelussa kohtaavat Ekenäs IF sekä IFK Mariehamn.

SJK ja VPS ovat tasapisteissä B-lohkon kärjessä. VPS on ennen ottelua maalieron turvin kiinni suorassa puolivälieräpaikassa ja lohkovoitossa. Tasapeli siis riittäisi vieraille. VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen ei osannut tehdä vertailua SJK:n viime kauden ryhmän ja tämän kauden ryhmän välillä, sillä valmennus Seinäjoella on ehtinyt vaihtua useampaan otteeseen vuoden sisällä.

– SJK:lla oli viime kaudella kolme valmentajaa, joten riippuu vähän mihin vertaa. Katsooko siihen, millaista peli oli pre-seasonilla, mitä se oli heinäkuussa vai miten he pelasivat lokakuussa? Vuorinen sanoi seuran nettisivuilla.

Vuorisen kommentissa saattoi olla mukana myös ripaus derbyihin ladattua asetelmien hakemista myös pelikentän ulkopuolella. SJK:n päävalmentajaksi täksi kaudeksi hankittu Tommi Kautonen odottaa perjantai-illalta todellista derby-huumaa.

– Etukäteen ajatellen meillä on loistava tapahtuma tulossa. Kiihkeää paikallisderbyä odotan ennakkoon. Ja totta kai nämä Suomen Cupin lohkotilanteet tuo oman lisäpanoksensa muutenkin. Ilman muuta jännittävä ja kihelmöivä perjantai-ilta on tulossa, Kautonen sanaili SJK:n nettisivuilla.

Molemmat joukkeet pääsevät derbyyn nimivahvoilla kokoonpanoilla. Vepsun avauskokoonpanosta kannattaa seurata hurjaa jälkeä tehnyttä brassivahvistus Douglas Caeta. SJK:n avauksesta seurantaan kannattaa ottaa sunnuntaina 17 vuotta täyttävä superlupaus Maximo Tolonen, joka siirtyi Hongasta Seinäjoelle täksi kaudeksi.

Katso SJK:n avauskokoonpano alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Tänään Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelu SJK vs. VPS Wallsport Areenassa. Ottelu alkaa klo 19:00 ja ovet aukeavat klo 18:00.
Ennakkoliput: sjk.fi/verkkokauppa

Ottelu näkyy suorana maksullisista Ruutu+ ja ISTV palveluista sekä Veikkaus TV:sta. #SJKfi #SuomenCup #SJK07

VPS:n avauskokoonpanon näet alta. Jos et näe, voit katsoa sen tästä.

Vaasan Palloseura

@VPS1924
KOKOONPANO POHJANMAAN DERBYYN!

Autokoulu Roine & Wikman Bilskolan tarjoama Raidan rosteri SJK-VPS -otteluun näkyy kuvassa.

Poissaoloja Vahteran, Günerin ja Lahden muodossa, mutta FC Sion -lainaduosta Elhadji Ciss ensi kertaa nimettynä kokoonpanoon.

#seuraaraitaa