Rovaniemen Palloseura jysäytti maaliskuun alussa melkoisen siirtopommin, kun se kertoi solmineensa kauden 2018 kattavan pelaajasopimuksen nigerialaispuolustaja Taye Taiwon kanssa.

Taiwo, 32, muistetaan Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubista, jota hän edusti kausina 2015-16. HJK-vuosien jälkeen hän suuntasi sveitsiläiseen Lausanneen ja myöhemmin ruotsalaiseen Eskilstunaan. Aiemmin urallaan hän on edustanut myös eurooppalaisia huippuseuroja, kuten Marseillea ja AC Milania.

Hän oli mukana myös Nigerian A-maajoukkueessa vuoden 2010 MM-kisoissa.

Talvella RoPS:n päävalmentajaksi nimetty Toni Koskela tutustui Taiwoon HJK:ssa, jossa hän toimi edustusjoukkueen apuvalmentajana sekä reservijoukkue Klubi 04:n käskyttäjänä.

Pitkään nuorten pelaajien kanssa työskennellyt Koskela näkee, että Taiwo on erinomainen esimerkki rovaniemeläisten nuoremmalle osastolle.

– Meillä on puolustuksessa nuoria pelaajia ja nyt saimme siihen kokemusta Taiwon myötä. Hänellä on kokemusta ihan kansainväliseltä huipulta saakka. Hän on ilman muuta laatupelaaja tähän sarjaan, Koskela hehkuttaa Veikkausliigan sivuilla.

– Hän tuo laatua kentälle ja sen ulkopuolelle sekä antaa varmasti arvokasta oppia meidän nuorille puolustajille. Hän on urallaan nähnyt paljon ja osaa auttaa nuoria pelaajiamme.