RoPS-luotsi Koskela innoissaan seuran tähtihankinnasta – ”Ilman muuta laatupelaaja”

© Kuva: Juha Tamminen
Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Rovaniemen Palloseura jysäytti maaliskuun alussa melkoisen siirtopommin, kun se kertoi solmineensa kauden 2018 kattavan pelaajasopimuksen nigerialaispuolustaja Taye Taiwon kanssa.

Taiwo, 32, muistetaan Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubista, jota hän edusti kausina 2015-16. HJK-vuosien jälkeen hän suuntasi sveitsiläiseen Lausanneen ja myöhemmin ruotsalaiseen Eskilstunaan. Aiemmin urallaan hän on edustanut myös eurooppalaisia huippuseuroja, kuten Marseillea ja AC Milania.

Hän oli mukana myös Nigerian A-maajoukkueessa vuoden 2010 MM-kisoissa.

Talvella RoPS:n päävalmentajaksi nimetty Toni Koskela tutustui Taiwoon HJK:ssa, jossa hän toimi edustusjoukkueen apuvalmentajana sekä reservijoukkue Klubi 04:n käskyttäjänä.

Pitkään nuorten pelaajien kanssa työskennellyt Koskela näkee, että Taiwo on erinomainen esimerkki rovaniemeläisten nuoremmalle osastolle.

– Meillä on puolustuksessa nuoria pelaajia ja nyt saimme siihen kokemusta Taiwon myötä. Hänellä on kokemusta ihan kansainväliseltä huipulta saakka. Hän on ilman muuta laatupelaaja tähän sarjaan, Koskela hehkuttaa Veikkausliigan sivuilla.

– Hän tuo laatua kentälle ja sen ulkopuolelle sekä antaa varmasti arvokasta oppia meidän nuorille puolustajille. Hän on urallaan nähnyt paljon ja osaa auttaa nuoria pelaajiamme.

Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!