Celtic voitti sunnuntaina vieraissa Ibrox Stadiumilla Rangersin 3-2 Skotlannin Valioliigan huippukamppailussa ”Old Firmissa”.

Josh Windass vei kotijoukkue Rangersin johtoon jo kolmen minuutin jälkeen, mutta Tom Rogic toi Celticin tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

Daniel Candeias vei Ibroxin isännät jälleen johtoon 26. minuutilla, mutta Celticin kohuttu ranskalaishyökkääjä Moussa Dembélé toi vieraat jälleen tasoihin aivan taukovihellyksen kynnyksellä.

Celtic joutui pelaamaan viimeiset puoli tuntia yhden pelaajan vajaalla, kun Jozo Šimunović huitaisi kyynärpäällään Helsingin Jalkapalloklubin entistä hyökkääjä Alfredo Morelosia. Kymmenellä pelannut Celtic nousi kuitenkin 69. minuutilla ensimmäistä kertaa johtoon, kun Odsonne Edouardin kuti löysi tiensä takanurkkaan.

Morelosilla oli tuhannen taalan paikka laittaa peli tasoihin 88. minuutilla. Pallo pomppi kolumbialaiskärjen jalkoihin Scott Bainin torjunnasta, ja Morelosilla oli edessään tyhjä maali.

Scottish Sun Sport

@scotsunsport
Worse than Van Vossen?

Alfredo Morelos blows golden chance to earn Gers a draw 😱
thescottishsun.co.uk/sport/football…

Ex-HJK-hyökkääjän laukaus muutamasta metristä suuntautui kuitenkin tolppaan, ja sarjakärki Celtic pääsi karkaamaan voitolla yhdeksän pisteen päähän ottelun enemmän pelanneesta Rangersista.

Kyseessä oli Celtic-luotsi Brendan Rodgersin neljäs peräkkäinen voitto Ibrox Stadiumilla. Celtic on viimeksi pystynyt samaan vuonna 1909.