Gennaro Gattuso on tehnyt AC Milanin päävalmentajana kovaa jälkeä. Keskiviikkoiltana Milan kaatoi Lazion ja eteni Italian cupin finaaliin Juventusta vastaan. AC Milaniin täksi kaudeksi Bayer Leverkusenista siirtynyt laitahyökkääjä Hakan Çalhanoğlu kehui Gattuson henkisen puolen valmennusta.

Lue Gattuson kommentit ja Lazio-voitosta tästä.

Milan on pitänyt maalinsa puhtaana viimeiset kuusi ottelua, jonka lisäksi Milan ei ole hävinnyt viimeiseen 13 otteluun. Çalhanoğlu antoi tunnustusta Gattusolle, joka on saanut joukkueen todella yhtenäiseksi Vincenzo Montellan potkujen jälkeen.

– Gattuso muutti minua.

[readmore from=AC-Milan]

– Hän puhuu minulle niin paljon. Hän on painottanut, että minun täytyy pelata ilman paineita. Hän on enempi henkinen valmentaja kuin jalkapallovalmentaja, Çalhanoğlu sanoi Calcio Mercatolle.

Çalhanoğlun kommentti oikeastaan kiteyttää pitkälti sen, missä Gattuso on onnistunut Milanin päävalmentajana. Gattuso on saanut Milanin pelaamaan ilman pelkoa tappiosta. Pelaajat ovat vapautuneempia ja se näkyy myös tuloksissa. Gattuso ei välttämättä ole taktisesti edes lähellä maailman parhaimpia valmentajia, mutta henkisellä puolella hän on saanut joukkueen yhtenäiseksi ja voittavaksi.

Aivan kuten hän teki myös peliurallaan. Gattuso ei koskaan ollut kentän taitavimpia, mutta hän raatoi ja taisteli kentällä henkihieveriin ja sai sitä kautta koko muun joukkueen tekemään samoin.