Huuhkajien ja Bröndbyn hyökkääjä Teemu Pukki sai debyyttinsä Veikkausliigassa vain 16-vuotiaana FC KooTeePeen paidassa.

Kauden 2007 päätteeksi Espanjan La Ligan huippuseuroihin lukeutuva Sevilla värväsi lupaavan suomalaishyökkääjän organisaatioonsa, jossa hän ehti viettää vajaat kolme vuotta, kunnes Suomi ja Helsingin Jalkapalloklubi kutsuivat.

HJK:ssa maaleja syntyi tiuhaan tahtiin, ja vuonna 2011 hänet valittiin myös Veikkausliigan tähdistöjoukkueeseen.

– Kun tulin Espanjasta takaisin Suomeen ja siirryin HJK:hon, niin se oli makea vuosi. Ehdin voittaa kaksi mestaruutta ja meidän joukkue oli huikea. Siitä jäi hienot muistot, Pukki kertoo Veikkausliigan sivuilla.

– Sitä mietti, että pääsenköhän Suomesta enää takaisin ulkomaille pelaamaan. Henkilökohtaisesti kaikki meni kuitenkin täydellisesti. Alku oli vähän vaikea, koska itseluottamus oli kateissa vuoden pelaamattomuuden jälkeen, mutta hissuksiin alkoi pelit kulkea.

Helsingissä Pukki sai ainutlaatuisen näytönpaikan, kun HJK pelasi elokuussa 2011 Eurooppa-liigan karsinnoissa saksalaista Schalkea vastaan. Pukki laukoi avausosassa Klubin molemmat osumat 2-0-voitossa. Joukkueiden jälkimmäisessä kohtaamisessa Pukki onnistui jälleen maalinteossa, mikä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä Schalke kuritti HJK:ta Veltins-Arenalla lukemin 6-1.

Schalke vakuuttui kuitenkin Pukin osaamisesta ja hankki hänet riveihinsä vielä saman kesän aikana.

– Se oli itse asiassa vaikea päätös lähteä Suomesta ja HJK:sta pois, koska minulla oli niin siistiä ja viihdyin hyvin. Ei sitä vaan voinut sanoa ei Schalken tarjoukselle, Pukki muistelee.

Ura Bundesliigassa ei lähtenyt kuitenkaan odotettuun nousuun, ja vuonna 2013 Pukki siirtyi Skotlannin suurseuraan Celticiin. Pukki osui puiden väliin heti debyytissään ja ensimmäisessä kotiottelussaan, mutta lupaava alku jäi vain lupaavaksi aluksi.

Syyskuussa 2014 Pukki lähti lainalle nykyiseen seuraansa Bröndbyyn, joka lunasti hänet omakseen seuraavana vuonna. Tätä nykyä Pukki on pelannut Bröndbyn paidassa jo 151 ottelua, joissa hän on viimeistellyt yhteensä 65 maalia. Hän kuuluu myös Suomen A-maajoukkueen kokeneempaan osastoon 60 ottelullaan ja kymmenellä maalillaan.