Tänään se tulee! Jalkapallon ystävien kaksi viikkoa kestänyt odotus päättyy tiistai-iltana, kun PSG ja Real Madrid ottavat toisistaan mittaa toistamiseen Mestarien liigan neljännesvälierissä.

Avausosassa Real otti selkeän etulyöntiaseman 3-1-voitolla Santiago Bernabéulla. Portugalilaispyssy Cristiano Ronaldo oli voiton takuumies kahdella maalillaan. Sen seurauksena PSG on illalla haastavan tehtävän edessä, sillä se pelaa ainakin ilman brassitähti Neymaria, joka loukkaantui reilu viikko sitten pahasti sarjapelissä Marseillea vastaan.

Myös Neymarin maanmiehen, topparina pelaavan Marquinhosin sekä ranskalaiskärki Kylian Mbappén tilanteet ovat puhuttaneet, eikä luottomiesten esiintyminen illan jännitysnäytelmässä ole kiveen hakattu. Molempien uskotaan kuitenkin pelaavan, ellei kyse ole vakavasta loukkaantumisesta.

Viasatin selostajan Ville Kuusisen mielestä PSG:n ja Real Madridin välinen ottelu on ehdottomasti yksi kuluvan jalkapallokauden suurimmista peleistä. Kuusinen on illalla äänessä, kun Mestarien liigan hallitseva mestari vierailee Pariisissa.

– Huikea ottelu luvassa, ehdottomia futiskauden kohokohtia, joukkueiden välisen avausottelun selostanut Kuusinen hehkuttaa SuomiFutis-sivustolle.

Avausosan koosteen voit katsoa täältä.

– Real venyi ehkäpä kauden parhaimpaansa tai ainakin lähelle sitä avausosassa ja sai edun. PSG on silti pariisissa täysin kykenevä iskemään myös maaleja, mutta se vaatii nyt Ángel Di Marialta kuittailuja vanhan seuransa suuntaan, Kuusinen miettii.

– ”Enkelin” kannalta on hienoa, että hän saa nyt näyttöpaikan, mutta toisaalta sääli, että Neymar on sivussa. Tällaisiin suuriltoihin haluaisi parhaat pelaajat kehiin. Molemmilla koutseilla on vielä lisäksi työpaikat pelissä. Kyllähän tästä pelistä riittäisi detaljeja joita käydä läpi vaikka kuinka. Onneksi iltaan ei ole enää pitkä matka!

Mestarien liigaa lukuun ottamatta Realin kausi on ollut pettymys. Mestaruus on karannut jo Espanjan liigassa, ja joukkue tippui cupistakin. Nyt Zinédine Zidanen miehistö hakee jo kolmatta peräkkäistä Mestarien liigan voittoa, mikä pelastaisi vaisun kauden.

Ville Kuusisen selostama Mestarien liigan neljännesvälierien toinen osaottelu PSG-Real Madrid näkyy suorana lähetyksenä tiistaina 6.3. kello 21.40 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi. Mika Kottilan ja Pasi Rautiaisen tähdittämä Mestarien liigan studio starttaa kello 21. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viafree.fi.

Jaakko Perttilä