Juventus otti lauantaina 3-2-vierasvoiton Internazionale Milanosta Serie A:n huippupelissä, Derby d’Italiassa ja vankisti asemaansa sarjataulukon kärjessä.

Hallitseva mestari Juventus meni ottelussa aikaiseen johtoon, mutta Matias Vecinon punaisen kortin myötä yhden vajaalla pelannut Inter kampesi itsensä yllättäen 2-1-johtoon. Paine kävi lopulta milanolaisten päädyssä liian suureksi, ja Juve iski kaksi maalia viimeisen neljän minuutin aikana (lue ottelusta lisää täältä).

Ottelun enemmän pelannut Juventus on nyt neljä pistettä edellä Napolia, joka pelaa oman 35. kierroksen pelinsä sunnuntaina Fiorentinaa vastaan.

Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri myöntää, että hänen joukkueensa olisi voinut pelata ylivoimalla Interiä vastaan fiksumminkin.

– Se oli mahtava jalkapalloilta kahden joukkueen välillä, jotka tarvitsivat voittoa ja tekivät kaikkensa sen eteen, kommentoi Allegri Mediaset Premiumille.

– Me olimme aggressiivisia ja pelasimme ensimmäisellä jaksolla hyvin, mutta nukahdimme pukukopissa ja päädyimme tappioasemaan.

– Me jatkoimme keskitysten viljelemistä, vaikka meidän olisi pitänyt syötellä rangaistusalueen ympärillä, jotta olisimme väsyttäneet heidät. Inter pelasi hyvin, mutta he väsyivät lopussa ja me käytimme sen hyödyksi.

Juventus jahtaa jo seitsemättä peräkkäistä Italian mestaruutta eli Scudettoa. Allegri tietää, että voitto on heidän omissa käsissään.

– Tämä oli jälleen yksi askel kohti Scudettoa, mutta taistelu pysyy vaikeana. Jalkapallossa mikään ei ole koskaan varmaa. Tiesin, että viimeisistä kierroksista tulee vaikeita, sillä paineita on aina enemmän kuin vaikka syyskuun peleissä.

– Jopa henkisesti vahvalla joukkueella tulee olemaan hetkiä, jolloin se menettää luottamuksensa. Onneksi jätkämme löysivät sen uudestaan ja käänsivät pelin ympäri.

Allegri kasasi paineita loppukaudeksi Napolin niskaan.

– Meidän on voitettava kaikki loput pelit ottaaksemme mestaruuden, sillä Napoli tulee voittamaan kaikki jäljellä olevat ottelunsa. Meidän on nyt edettävä ottelu kerrallaan.