Veikkausliigasta ponnistaa vuosittain nuoria pelaajia liigahuipulle ja osaa kutsuvat myös ulkomaan kentät. Valmentajalegenda Antti Muurinen näkee tällä kaudella useita mahdollisia läpimurtopelaajia.

Yhä nuoremmat pelaajat lähtevät kokeilemaan siipiään Veikkausliigassa ja usealla kanto riittää vähintään vastuulliseen rooliin. Hyvänä esimerkkinä viime kaudesta käyköön RoPS:sta Ranskan pääsarjan Caeniin siirtynyt 18-vuotias Timo Stavitski, joka ehti pelata Veikkausliigassa vain yhden kauden.

Muurinen on seurannut tarkkaan nuorten pelaajien edesottamuksia ja nostaa muutamia nimiä esille joita kauden aikana kannattaa seurata.

Lucas Lingman ja Lassi Lappalainen ovat RoPS:ssa. Kristian Heinolainen siirtyi Kemiin ja on mielenkiintoista nähdä saako hän liigauransa siellä alkuun. Nuoret tuntuvat nykyään lähtevän muutenkin aikaisemmin jo liigatasolle, joka johtaa siihen, ettei puhuta enää 22-vuotiaista lahjakkuuksista. Se on vain hyvä asia.

– Ilves on nuorentunut paljon ja he ovat menettäneet kokemusta ja siinä on Wissin Jallulla mielenkiintoinen haaste. HJK:lta uskon, että kaksikko Evans Mensah ja Enoch Banza ovat hyviä nuorukaisia ja siinä on aika mielenkiintoinen kaksikko. Tykkään tosi paljon Nissilän Urhosta KuPS:sta, mutta hän nyt ei ole enää niin nuorukainen, mutta on mielenkiintoista nähdä pystyykö hän tekemään nousua A-maajoukkueeseen.

– SJK:n Vahid Hambolla on vähän sellainen nyt tai ei koskaan -kausi. Hän on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja nähtäväksi jää pystyykö hän saamaan ehjän läpimurtokauden. Simon Sid pelasi jo viime kaudella paljon IFK Mariehamnissa. Miten hän saa vastuuta tällä kaudella? FC Lahdesta Santeri Hostikka on noussut jo A-maajoukkueen tiimoille.

– Ilveksestä Lauri Ala-Myllymäki on tietysti yksi iso nimi ja kiva nähdä miten Matias Ojala pelaa, kun siirtyi nyt Ilvekseen. Interin Benjamin Källmania moni nostaa jo liigan parhaimpien hyökkääjien joukkoon ja nyt hänellä on mahdollisuus näyttää olevansa kova luu. VPS:n Aatu Laatikaista olen seurannut pitkään ja saa nähdä pääseekö hän siellä pelaamaan ja Joonas Vahtera on Vepsulta myös mielenkiintoinen nimi. Hongan Tommi Saarinen ja Robert Ivanov olivat tosi hyviä Ykkösessä ja nähtäväksi jää miten sitten liigatasolla, Muurinen listaa mielenkiintoisia nimiä.

64-vuotias Muurinen nähtiin viime kaudella vielä HIFK:n peräsimessä ja tällä hetkellä hän tutoroi HJK:n nuoria valmentajia sekä myös Kontua. Kuten Muurisen listasta huomaa, niin fanaattisena jalkapallon ystävänä tunnettu valmentajalegenda on edelleen hyvin perillä siitä missä kotimaisessa jalkapallossa mennään.

– Seuraan jalkapalloa edelleen tosi tarkkaan, kun sitä on kuitenkin koko ikä tullut tehtyä.