Arsenalin toimitusjohtaja: Näitä asioita vaaditaan Arsène Wengerin seuraajalta

© Kuva: Getty Images

Arsène Wenger julkaisi tänään pitkään puhutun uutisen vahvistettuaan siirtyvänsä syrjään Arsenalin peräsimestä. Ranskalainen ehti hallita Tykkimiehiä vuodesta 1996 lähtien yli 20 vuoden ajan.

Arsenalin toimitusjohtaja Ivan Gazidis avaa nyt, millaisia kriteereitä Wengerin seuraajalta vaaditaan. Tarkoituksena on vaalia ranskalaisen jättämää perintoä ja arvoja.

– Minulle tärkeintä on vaalia Arsènen seuraan iskostamia jalkapallon arvoja. Haluan nähdä jonkun. joka voi jatkaa sitä kannattajiemme puolesta. Myös kannattajat haluavat sitä. Joku joka jatkaisi sen jännittävän ja edistyksellisen jalkapallon pelaamista, joka saa ihmiset innostuneiksi, Gazidis avaa seuran verkkosivuilla.

– Merkittävää on myös se, miten ehdokas edustaa seuraa. Arsènen korvaaminen, sitä ei tule tapahtumaan. Me emme saa menettää niitä arvoja. Meidän on vietävä ne eteenpäin. Olen täysin sitoutunut tekemään sen.

Gazidis nostaa myös tärkeäksi kohteeksi huolenpidon Arsenalin akatemiasta. Gunners-pomo haluaa seuraajankin nostavan joukkueen omia kykyjä edustukseen.

– Akatemiallamme kulkee todella hyvin ja meillä on paljon hyviä pelaajia murtautumassa edustukseen. Ei vain niitä teidän tuntemia, vaan kokonainen uusi sukupolvi. Panos antaa nuorille mahdollisuuksia on meille todella tärkeä. Kun Arsène pestattiin, hän ei ollut monenkaan tutkassa. En sano, että meidän pitäisi pestata nimi, jota muut eivät odota. Meidän on saatava henkilö, joka on meidän mielestä oikea tehtävään.