Arsène Wenger teki päätöksen jatkostaan – siirtyy sivuun Arsenalin managerin paikalta

© Kuva: Getty Images

Arsenalin pitkäaikainen manageri Arsène Wenger jää sivuun Arsenalin peräsimestä kauden jälkeen. Seura kertoi asiasta perjantaina.

– Pitkän harkinnan jälkeen tulimme seuran kanssa siihen päätökseen, että minun on aika astua syrjään kauden jälkeen. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut kunnian palvella tätä seuraa niin pitkään, Wenger sanoi.

Wenger on valmentanut Arsenalia syksystä 1996 ja juhlinut Valioliigan mestaruutta kolmesti. Viime vuosina menestys on kuitenkin ollut laihaa.

– Tämä on yksi vaikeimmista päivistä, mitä meillä on koskaan ollut, Arsenalin pääomistajiin kuuluva Stan Kroenke sanoi BBC:n mukaan.

– Yksi pääsyistä, miksi lähdimme mukaan Arsenalin toimintaan oli se, mitä Arsène oli tuonut seuraan kentälle ja kentän ulkopuolelle, mies jatkoi.

Viimeisimpinä vuosina kannattajat ovat kovaan ääneen vaatineet potkuja Wengerille. Wengerillä oli tiettävästi sopimustaan jäljellä vielä ensi kausi.

– Olemme aina kiitollisia hänelle. Kaikki, jotka rakastavat Arsenalia ja kaikki, jotka rakastavat jalkapalloa, ovat kiitollisuuden velassa hänelle.