Mestarien liigassa oli tiistaina jaossa kaksi paikkaa välieriin.

Barcelona lähti vierasotteluun AS Romaa vastaan 4-1-johtoasemassa, mutta altavastaajana pidetty italialaisryhmä nappasi tiistaina 3-0-voiton ja jatkopaikan itselleen.

Roma aloitti kirinsä kuudennella minuutilla, kun Edin Džeko tavoitti Daniele De Rossin syötön rangaistusalueella ja toimitti pallon verkkoon.

Samat miehet olivat asialla myös Roman toisessa maalissa. Džeko kaadettiin Barcelonan rangaistusalueella ja De Rossi ampui pallon pilkulta sisään 58. minuutilla.

Kymmenisen minuuttia ennen ottelun päättymistä Roomassa käynnistyi suuret juhlat ja loputtoman tuntuinen odotus, kun Kostas Manolas puski Cengiz Ünderin kulmapotkun 82. minuutilla maaliin.

Barcelona haki maalia vimmatusti, mutta Roma puolusti tiensä semifinaaleihin.

Manchester City taas lähti kuromaan Etihad Stadiumilla Liverpoolin 3-0-johtoasemaa kiinni, mutta sai tyytyä 1-2-tappioon.

City aloitti takaa-ajonsa vauhdilla, sillä Gabriel Jesus vei isännät johtoon jo toisella peliminuutilla. Raheem Sterling häiritsi Liverpool-toppari Virgil Van Dijkia siten, että hollantilaispuolustaja sai aikaiseksi vain hätäisen syötön.

City nappasi pallon, joka pelattiin täyteen vauhtiin Sterlingille. Hän jatkoi pelivälineen Jesusille, joka sijoitti pallon sisään.

Manchesterilaisten manageri Pep Guardiola lensi tauon aikana katsomoon ja Cityn ilta synkkeni hetken päästä entisestään. Liverpoolin ykköstykki Mohamed Salah nappasi irtopallon itselleen Cityn rangaistusalueella ja chippasi pelivälineen tyylikkäästi verkkoon.

City tuntui lannistuneen egyptiläisten osumasta ratkaisevasti, ja Liverpool käytti tilanteen hyödykseen 77. minuutilla, kun Roberto Firmino anasti pallon Nicolás Otamendilta syvällä Cityn puoliskolla ja sijoitti pelivälineen takanurkkaan.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
⏰ RESULTS ⏰

A stunning second-leg comeback sends Roma to the semi-finals; Liverpool reach last 4 for the first time since 2008. 🎉🎉🎉

* Roma win on away goals

#UCL