Bayern ja Real Madrid vastatusten Mestarien liigan välierissä!

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan välieräparit arvottiin hetki sitten Nyonissa. Arvonnan suoritti ukrainalainen jalkapallolegenda Andrei Shevchenko.

Välieräparit ovat seuraavat:

Bayern München-Real Madrid
Liverpool-AS Roma

Meneillään on nykymuotoisen Mestarien liigan historian ensimmäinen kausi, jolloin välierissä on edustusta jokaisesta perinteisestä top 4 -maasta (Espanja, Englanti, Saksa ja Italia). Oman sarjansa kärjessä näistä heiluu tosin vain Bayern München, joka on jo mestaruutensa varmistanut.

Välierät pelataan 24.-25.4. ja 1.-2.5. Loppuottelu on edessä lauantaina 26. toukokuuta Kiovassa.

Euroopan Cupin ja Mestarien liigan historian menestyksekkäin seura Real Madrid tavoittelee jo 13. mestaruuttaan. Viime keväänä Realista tuli ensimmäinen joukkue nykymuotoisen Mestarien liigan historiassa, joka pystyi onnistuneesti puolustamaan edellisen kauden mestaruuttaan. Välieräpaikka on sille ennätyksellisesti jo kahdeksas perättäinen.

Bayern München voitti Mestarien liigan edellisen kerran vuosi sitten. Tuolloin se valloitti saman kauden aikana triplan Jupp Heynckesin johdolla. Tällä kaudella Bayernilla on edelleen mahdollisuus samaan – 72-vuotiaan Heynckesin jäädessä kauden päätteeksi toista kertaa eläkkeelle. Viime kaudella Bayern putosi Real Madridille jatkoaikatrillerissä puolivälierävaiheessa.

Liverpool voitti mestaruuden viimeksi vuonna 2005. Kaksi vuotta myöhemmin se oli puolestaan finaalin häviävänä osapuolena ja sai seurata AC Milanin juhlia sivusta.

Barcelonan sensaatiomaisesti jatkosta pudottanut AS Roma ei ole arvostettuja eurooppalaisia cup-kilpailuja voittanut, mutta Eurooppa Cupin finaaliin se ylsi vuonna 1984. Tuolloin finaalissa oli kuitenkin parempi Liverpool. Nyt Roma pääsee yrittämään kalavelkojen maksua.