Mestarien liigan toisessa välierässä keskiviikkoiltana kohtaavat Bayern München ja Real Madrid. Otteluparin avausosa pelataan Münchenin Allianz Arenalla. Kahdelle kotijoukkueen pelaajalle vierasjoukkueenkin peliasu on hyvin tuttu. James Rodríguez on Real Madridista toistaiseksi vain lainalla, ja hollantilaiskonkari Arjen Robben pelasi Santiago Bernabéulla vuosina 2007-2009.

– Tietysti ottelupari Real Madridia vastaan on todella kutkuttava, mutta totta puhuen niin se olisi myös Barcelonaa ja muita jättejä vastaan, 34-vuotias Robben kertoo tunnelmistaan ottelun alla Bildille.

– Vietin Madridissa kaksi hienoa vuotta. Real ei kuitenkaan ole minulle sama asia kuin Bayern. Münchenistä on tullut minulle toinen koti, ja Bayern on minulle urani tärkein seura.

Robben lähti Madridista, kun seuran puheenjohtajan nuija siirtyi Ramon Calderónilta Florentino Pérezin haltuun. Calderón on kuvaillut Robbenin myyntiä ”yhdeksi Realin suurimmista virheistä”, mutta Robben ei enää taaksepäin katsele.

[readmore from=Mestarien liiga]

– Minulle siirto Bayerniin oli urani paras askel! Bayernissa olen voittanut kaiken, mitä voittaa vain voi, Robben hehkuttaa.

– Olen ylpeä siitä, että Ramón Calderón puhuu minusta yhä niin kauniisti. Minulla oli hänen kanssaan aina todella hyvä suhde. Silloin Realissa oli todella hyvä ilmapiiri ja hän oli hyvä, joukkueelle läheinen puheenjohtaja.

– Lähtö Realista oli vaikea. Jouduin lähtemään valtavan suuresta Real Madridista ja tiesin, etten pääsisi enää ikinä takaisin. Bayern ei ollut vielä silloin Euroopassa sillä tasolla, millä se on nyt.

– Tavoitteeni oli aina voittaa joskus Mestarien liiga. Wembleylle kaikki sitten natsasikin ja lopulta voin sanoa, että lähtöni Madridista oli askel eteenpäin.

Robbenilta kysyttiin myös mielipidettä Mestarien liigan ylivoimaisesta maalipörssin kärjestä Cristiano Ronaldosta.

– Se, mitä Cristiano on urallaan saavuttanut, on mieletöntä. Ronaldo ansaitsee kaiken sen huomion. Tiedämme kuitenkin myös, että jos Real Madridin muut pelaajat eivät ole vireessä, ei Ronaldokaan tee juurikaan maaleja.