Evakkopelit ihmetyttävät entistä liigatähteä: ”Se on ihan katastrofaalinen tilanne”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Peräti kolme joukkuetta joutuu pelaamaan tulevan viikonlopun kotiottelunsa vieraalla paikkakunnalla, kun pelaaminen omalla pelikentällä ei onnistu. Yksi evakkoon joutuvista joukkueista on TPS, joka joutuu siirtämään pelinsä Valkeakoskelle, kun Veritas Stadionin nurmi ei ole vielä pelikunnossa.

Lue, miten Espoossa luonnonnurmi on saatu kukoistamaan tästä.

TPS:ssa kaudet 2003-11 pelanneen Jarno Heinikankaan mielestä liigaseurojen pitäisi suosiolla siirtyä tekonurmiin, jotta vastaavanlaisilta ottelusiirroilta vältyttäisiin tulevaisuudessa.

– Se on ihan katastrofaalinen tilanne ja jouduin oikein hieraisemaan silmiäni luettuani asiasta. Se on täysin käsittämätön juttu. Kävin tuossa Javenture-Areenassa potkimassa ja olen kyllä sitä mieltä, että nykyään pitäisi olla joka paikassa tekonurmet, kun sääolosuhteet ovat täällä mitä ovat. Ei niitä vastaan kannata taistella, Heininkangas toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Veikkausliigassa luonnonnurmialustat löytyvät enää Turusta, Tampereelta, Kemistä, Espoosta ja Maarianhaminasta. Näistä kolmen ensiksi mainitun ensimmäiset kotiottelut joudutaan pelaamaan muualla. TPS vie pelinsä Valkeakoskelle, Ilves Helsinkiin ja PS Kemi pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Rovaniemellä.

– Nurmikentät ovat harvoin todella hyvässä kunnossa. Vielä vaikkapa viisi vuotta sitten tekonurmet eivät välttämättä olleet niin hyviä, mutta nyt uusimmat tuntuvat jo todella hyviltä.

Sarjanousija TPS avasi kautensa 2-3-tappiolla FC Lahtea vastaan ja joutuu sunnuntaina kovan paikan eteen, kun se kohtaa SJK:n. Vaikka SJK hävisi avauspelissään yllättäen PS Kemille, pitää Heinikangas seinäjokelaisia ottelun ennakkosuosikkina.

– Nyt kun TPS ei pelaa kotonaan, niin he eivät varmasti saa kotikentän huumasta sitä apua. Tosi vaikea peli on tulossa. SJK:lla tuntuu olevan parempi joukkue kuin viime vuonna ja se on TPS:lle iso haaste. Jos TPS saa ottelusta pisteenkin, niin he voivat olla tyytyväisiä.

Heinikangas pitää kuitenkin oven raollaan TPS:n yllätykselle.

– Sen jälkeen, kun Simo Valakari lähti, niin SJK:n peli on ollut aika ailahtelevaa eikä ole löytynyt sellaista omaa identiteettiä. Siinä mielessä TPS:llä on iskun paikka. Nuorten pelaajien on uskallettava pelata omilla vahvuuksillaan ja jos he pystyvät pelaamaan vapautuneesti, he voivat yllättää.

Salttu Forsström

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!